x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naţionalele Spaniei şi Olandei se întorc azi acasă

Naţionalele Spaniei şi Olandei se întorc azi acasă

12 Iul 2010   •   00:00
Naţionalele Spaniei şi Olandei se întorc azi acasă
Sursa foto: /Reuters

Finalistele Cupei Mondiale din Africa de Sud vor reveni în această după-amiază acasă, unde vor sărbători alături de fani performanţa obţinută la turneul final. Spaniolii vor saluta suporterii dintr-un autobuz descoperit, în această seară, în timp ce olandezii vor face acelaşi lucru de pe un vapor, mâine.

Ibericii vor ateriza la Madrid în jurul orei locale 15:00, după care vor fi primiţi la Palatul Zarzuela de Regele Juan Carlos, iar apoi la Palatul Moncloa, de premierul Zapatero. Autocarul descoperit va pleca pe străzile Madridului începând cu ora 19:00, chiar de la Moncloa, şi va merge pe arterele principale până la esplanada Puente del Rey, unde este programat şi un concert.

Jucătorii antrenaţi de Bert van Marwijk sunt aşteptaţi la Amsterdam la ora locală 18:30, pe aeroportul Schiphol. Un avion de luptă F-16 de culoare portocalie va escorta aparatul de zbor cu naţionala batavă din momentul în care acesta va intra în spaţiul aerian olandez. De la aeroport, jucătorii vor fi transportaţi cu un elicopter militar la un hotel, unde îi vor aştepta apropiaţii lor.

Jucătorii îşi vor saluta fanii, marţi după-amiază, ei urmând să defileze pe canalele din Amsterdam cu un vas, iar apoi să urce pe un podium instalat în Museumplein. "Jucătorii vor trece cu un vas pe canalele din Amsterdam. Turul va dura între două ore şi două ore şi jumătate. Suporterii se vor afla pe marginea canalelor şi îi vor putea vedea pe jucători", a declarat un purtător de cuvânt al primăriei din Amsterdam, Guus Schoker, citat de AFP.

Reprezentativa Olandei va urca, apoi, pe un podium în Museumplein, un teren situat în faţa Rijksmuseum, pe care 180.000 de suporteri au urmărit, duminică seară, finala Cupei Mondiale pe un ecran uriaş. Echipa va fi primită, marţi dimineaţă, la Haga, de regina Beatrix şi de premierul Jan Peter Balkenende.

×
Subiecte în articol: cm2010