x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nord-coreenii, acuzaţi că fură imagini de la Cupa Mondială

Nord-coreenii, acuzaţi că fură imagini de la Cupa Mondială

15 Iun 2010   •   00:00
Nord-coreenii, acuzaţi că fură imagini de la Cupa Mondială
Sursa foto: /Reuters

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a fost acuzată de deţinătorea drepturilor de transmisie a Cupei Mondiale pentru Peninsula Coreeană, televiziunea sud-coreeană SBS, că transmite ilegal meciuri de la competiţia din Africa de Sud, informează New York Times. Televiziunea din Coreea de Nord a transmis reluări a patru meciuri de la Cupa Mondială, printre care meciul de deschidere, Africa de Sud - Mexic, şi victoria Coreei de Sud cu Grecia, scor 2-0.

Televiziunea din Coreea de Sud a precizat că este singura deţinătoare de drepturi pentru Cupa Mondială în Peninsula Coreeană şi că investighează dacă televiziunea din Coreea de Nord i-a piratat semnalul. Meciurile transmise de televiziunea din Coreea de Nord nu conţin sunet sau grafică din montajul original, ceea ce face şi mai dificil de spus de unde au fost copiate imaginile.

Antrenorul Coreei de Nord, Kim Jong-hun, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primul meci de la Cupa Modială al formaţiei sale, cu Brazilia, va fi transmis în Coreea de Nord, dar nu a clarificat dacă acesta va fi transmis în direct.

În 2002, în Coreea de Nord au fost transmise ilegal imagini de la Cupa Mondială care s-a desfăşurat Coreea de Sud şi Japonia, dar în 2006, la competiţia din Germania, s-a ajuns la un acord între cele două televiziuni din Peninsula Coreeană.

SBS a precizat că s-a negociat cu reprezentanţii televiziunii nord-coreene preluarea semnalului pentru Cupa Mondială, dar discuţiile s-au întrerupt din cauza tensiunilor apărute la 26 martie, când un vas sud-coreean de război a fost scufundat de o torpilă nord-coreeană.

×
Subiecte în articol: cm2010