x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Noua Zeelandă - Slovacia 1-1: Şoc în final

Noua Zeelandă - Slovacia 1-1: Şoc în final

de Dragos Stoica    |    15 Iun 2010   •   00:00
Noua Zeelandă - Slovacia 1-1: Şoc în final
Sursa foto: /Reuters

Cutremur în cel de-al treilea minut al prelungirilor partidei de la Rustenburg dintre Noua Zeelandă şi Slovacia. Când toată lumea se pregătea să plece spre vestiare la 1-0 pentru Slovacia, o centrare aruncată la disperare în careul europenilor îl găseşte pe Reid complet nemarcat, iar lovitura de cap a acestuia a lovit mai întâi bara, pentru ca apoi să intre în poartă, producând una dintre cele mai mari surprize din acest debut de Cupă Mondială.

Mai experimentaţi, slovacii au controlat uşor jocul în prima parte, având câteva ocazii până la pauză prin Hamsik şi Sestak, în timp ce neozeelandezii au replicat curajos prin Killen, Paston şi Smeltz. Slovacia s-a trezit mai mult în repriza secundă şi a dominat mai mult, reuşind să deschidă scorul la numai cinci minute după reluarea meciului, prin Vittek, aflat în poziţie de ofsaid. Un sfert de oră mai târziu, acelaşi Vittek este blocat în ultimul moment şi se părea că zarurile fuseseră aruncate. Cum însă fotbalul mai şi pedepseşte câteodată, după ce europenii au ratat de mai multe ori desprinderea, cel de-al treilea minut al prelungirilor i-a adus lui Reid titlul de erou al Noii Zeelande.

Interesant este că, după acest rezultat, toate echipele din grupa F se află la o egalitate perfectă. Ambele partide disputate luni şi marţi s-au încheiat cu acelaşi scor de 1-1, fără ca vreuna dintre cele patru reprezentative să se detaşeze după prima rundă. Practic, performerele pot fi considerate Paraguay şi Noua Zeelandă.

×
Subiecte în articol: cm2010