x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olanda - Brazilia 2-1: Portocala, în careul de aşi

Olanda - Brazilia 2-1: Portocala, în careul de aşi

02 Iul 2010   •   00:00
Olanda - Brazilia 2-1: Portocala, în careul de aşi
Sursa foto: /Reuters

După ce au câştigat toate partidele din preliminarii şi primele patru meciuri de la turneul final din Africa de Sud, olandezii nu au putut fi opriţi în drumul spre semifinale nici de Brazilia, echipa cu cele mai multe trofee mondiale în palmares.

Batavii au fost de nerecunoscut în prima repriză, în care jocul echipei lui Dunga a fost aproape perfect. Robinho a deschis scorul încă din minutul 10, după care brazilienii nu au avut probleme să oprească puţinele zbateri ofensive ale lui Robben. Mai mult, Selecao putea încheia jocul înainte de pauză, dar Kaka, Dani Alves şi Maicon doar l-au evidenţiat pe Stekelenburg.

Apărarea de fier a brazilienilor a început însă să scârţâie în partea secundă, iar Felipe Melo, autor al unei pase de geniu la golul lui Robinho, a deviat în proprie poartă o centrare a lui Sneijder, la numai opt minute de la reluare. După un sfert de oră, apărarea braziliană avea să clacheze din nou: Van Persie a executat un corner, Kuyt a prelungit pe spate, iar Sneijder, la numai 1,71 metri, a înscris cu capul din mijlocul careului.

Felipe Melo şi-a îngropat definitiv echipa în minutul 73, când a primit "roşu" direct după ce l-a călcat pe Robben. În inferioritate numerică, brazilienii au avut o ultimă zvâcnire, dar Lucio şi apoi Kaka nu au reuşit golul egalizator. Pe final putea fi chiar 3-1, dar olandezii au irosit un contraatac supranumeric în prelungiri.

Scor final 2-1 şi Olanda merge în semifinale, unde va întâlni învingătoarea dintre Uruguay şi Ghana, în timp ce Brazilia se vede eliminată încă din sferturi.

Pentru livetext daţi click aici

×
Subiecte în articol: cm2010