x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olanda-Japonia 1-0: Ajutaţi de Kawashima şi de arbitru

Olanda-Japonia 1-0: Ajutaţi de Kawashima şi de arbitru

19 Iun 2010   •   00:00
Olanda-Japonia 1-0: Ajutaţi de Kawashima şi de arbitru
Sursa foto: /Reuters

La capătul unuia dintre cele mai urâte meciuri de la Mondialul african, care a oferit publicului un fotbal sărac cel puțin în primele 45 de minute, Olanda a obținut o victorie muncită, 1-0 cu Japonia, a doua din istoria întâlnirilor directe după cea din septembrie 2009 (3-0).

În cazul în care, diseară, Camerun și Danemarca vor face egal, selecționata "Oranje" va obține matematic biletele pentru optimile de finală.

Olandezilor le-a fost suficient un gol, cel din minutul 53 semnat de Sneijder, marcat însă cu largul concurs al portarului japonez Kawashima, care a deviat balonul în poartă, dar şi cu ajutorul centralului Hector Baldassi. Arbitrul argentinian n-a văzut un henţ clar la Van Persie, cel care i-a pasat decisiv lui Sneijder.

A fost a doua mare eroare de arbitraj de la turneul final de până acum, după golul anulat complet aiurea americanilor în finalul partidei de ieri cu Slovenia de către arbitrul malian Coulibany.

Niponii au încercat din răsputeri să replice, însă fie indecizia ori lipsa de concentrare a jucătorilor lui Takeshi Okada a făcut ca tabela să nu se mai modifice până la final.

Pe final, Olanda a mai ratat două mari ocazii prin noul-intrat Afellay, în timp ce Okazaki ar fi putut deveni erou naţional dacă şutul spu din 6 metri nu ar fi trecut la o palmă de transversala porţii lui Stekelenburg.

×
Subiecte în articol: cm2010