x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olanda - Slovacia 2-1: Portocaliul rămâne în Africa

Olanda - Slovacia 2-1: Portocaliul rămâne în Africa

de Mihai Igirosanu    |    28 Iun 2010   •   00:00
Olanda - Slovacia 2-1: Portocaliul rămâne în Africa
Sursa foto: /Reuters

O acţiune marcă înregistrată Arjen Robben şi una născută din insistenţa deja proverbială a lui Dirk Kuyt au decis soarta unui meci cu un deznodământ oarecum aşteptat. Deşi a lăsat aceeaşi impresie ca şI în partidele anterioare, aceea că nu-şi forţează limitele, "portocala mecanică" s-a calificat relativ lejer în sferturile de finală.

După ce Robben a deschis scorul cu stângul său magic, slovacii au avut doar două momente în care au ieşit din letargia afişată ieri, la Durban. Mijlocaşul lui Chelsea, Miroslav Stoch, l-a întins pe portarul olandezilor, Stekelenburg, pentru ca omul de gol, Robert Vittek, să rateze de două ori din situaţii de singur cu portarul.

Au fost momentele în care trupa lui Vladimir Weiss putea întoarce destinul unei confruntări predestinate să consfiinţească avansarea Olandei către o posibilă întâlnire din "sferturi" cu Brazilia lui Dunga. Speranţele slovacilor s-au spulberat în minutul 84, când portarul Mucha a ieşit aiurea la intercepţie, vulpoiul Kuyt l-a depăşit subtil, a pasat perfect la Sneijder şi campionul european cu Inter n-avea cum să greşească ţintă.

Robert Vittek a transformat un penalty în cel de-al patrulea minut de prelungire, însă istoria meciului era deja scrisă. Imediat după golul de 2-1, partida s-a încheiat.

Pentru livetext daţi click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010