x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olandezii au şi ei o caracatiţă care le prezice victoria în finală

Olandezii au şi ei o caracatiţă care le prezice victoria în finală

09 Iul 2010   •   00:00

Bănuind un pronostic nefavorabil al celebrei caracatiţe Paul în legătură cu rezultatul finalei Cupei Mondiale, olandezii au lansat o replică a "oracolului cu opt picioare". Caracatiţa olandeză este femelă, se numeşte Pauline şi are domiciliul în acvariul de la Haga.

Pauline a fost supusă unui ritual asemănător celui practicat în cazul lui Paul şi a prezis, joi, că Olanda va deveni campioană mondială, în timp ce octopodul din Germania a pronosticat, vineri, victoria Spaniei în finala competiţiei din Africa de Sud.

"Pauline a ales Olanda", a declarat pentru AFP, Maaike Schroeder, purtătorul de cuvânt al centrului marin Sea Life din Scheveningen, un cartier al oraşului Haga. Pauline are însă dezavantajul lipsei de experienţă: caracatiţa în vârstă de patru ani se află la primul ei pronostic, în timp ce Paul are deja în spate două turnee finale. La Euro-2008, Paul a nimerit 80% dintre rezultatele Germaniei, mai puţin cel din finala cu Spania, în timp ce la CM 2010 nu a mai greşit la nici unul din cele şase meciuri ale nemţilor de până acum.

×
Subiecte în articol: cm2010