x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Paraguay - Japonia 0-0, 5-3 la 11 metri: Calificare istorică

Paraguay - Japonia 0-0, 5-3 la 11 metri: Calificare istorică

29 Iun 2010   •   00:00
Paraguay - Japonia 0-0, 5-3 la 11 metri: Calificare istorică
Sursa foto: /Reuters

Paraguay s-a calificat pentru prima dată în istorie în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial, după ce a eliminat în optimi echipa Japoniei cu scorul de 5-3, după 120 de minute de joc şi executarea loviturilor de departajare.

A fost prima partidă de la Mondialul african a cărei învingătoare s-a decis la loteria penalty-urilor!

Nici sud-americanii, nici asiaticii nu au reuşit să marcheze în cele 90 de minute regulamentare de joc, în care practic nu s-a petrecut nimic deosebit. Excepţie au făcut ocaziile ratate în prima repriză de Barrios, care n-a fost în stare să îl învingă din 6 metri pe Kawashima şi, respectiv, Matsui, care a şutat senzaţional de la 25 de metri în transversală.

Astfel, s-a intrat în prelungiri, ritmul de joc a crescut, însă nici una dintre echipe nu a izbutit să pună în pericol cu adevărat poarta adversă. Totuşi, niponii au fost aproape de gol prin Tamada, care a ratat şutul dintr-o poziţie excelentă.

La loviturile de la 11 metri, paraguayenii au transformat toate cele cinci penalty-uri - cel decisiv de către Cardozo - în timp ce Komano a fost singurul japonez care a ratat, şutând în bară.

Aşa s-a scris istoria unei partide în care selecţionata antrenată de Gerardo Martino a rescris istoria fotbalului din Paraguay, în vreme ce Asia rămâne fără reprezentantă la CM 2010.

Pentru livetext daţi click aici
×
Subiecte în articol: cm2010