x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Paraguay - Noua Zeelandă 0-0: O remiză cât o calificare

Paraguay - Noua Zeelandă 0-0: O remiză cât o calificare

de Ionut Paduraru    |    24 Iun 2010   •   00:00
Paraguay - Noua Zeelandă 0-0: O remiză cât o calificare
Sursa foto: /Reuters

Paraguay merge în optimi după ce a terminat pe primul loc în Grupa F, în timp ce Noua Zeelandă este eliminată fără să cunoască înfrângerea, după trei remize.

Cu patru puncte după primele două meciuri, sud-americanii aveau nevoie de o victorie pentru a fi siguri că rămân pe primul loc. Nu au reuşit acest lucru, deşi au dominat categoric partida cu Noua Zeelandă, care nu a tras nici un şut pe spaţiul porţii adverse.

Echipa de la Antipozi a părut din nou mai preocupată să nu primească gol, şi, avându-l din nou pe portarul Paston cel mai bun jucător, au reuşit al treilea rezultat de egalitate din acest turneu final. Ultimele echipe care reuşiseră această performanţă au fost Belgia şi Chile, la ediţia Franta 1998. O comportare onorabilă, dar nu suficientă pentru calificare, pe care o obţin Paraguay şi Slovacia.

"Sunt foarte mulţumit de calificare. Însă am jucat atât de slab în prima repriză... După pauză, a fost puţin mai bine. Credeam că putem face mai mult, dar nimic nu a funcţionat", a declarat selecţionerul Paraguayului, Gerardo Martino. "Noua Zeelandă a jucat atât de defensiv... Meciul a fost plictisitor, dar din fericire am terminat pe primul loc", a declarat şi Roque Santa Cruz, desemnat de FIFA omul meciului.

×
Subiecte în articol: cm2010