x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Prandelli va fi prezentat oficial ca selecţioner al Italiei la 1 iulie

Prandelli va fi prezentat oficial ca selecţioner al Italiei la 1 iulie

25 Iun 2010   •   00:00
Prandelli va fi prezentat oficial ca selecţioner al Italiei la 1 iulie
Sursa foto: /Reuters

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a anunţat, vineri, că tehnicianul Cesare Prandelli va fi prezentat oficial ca selecţioner al Italiei în data de 1 iulie. "Prandelli va fi prezentat oficial la 1 iulie, iar la 2 iulie Consiliul Federal se va ocupa de stabilirea strategiilor pentru un nou început. Prandelli va avea un contract pe patru ani", a declarat Abete într-o conferinţă de presă.

Actualul selecţioner al Italiei, Marcello Lippi, a anunţat încă dinaintea Cupei Mondiale din Africa de Sud că va părăsi naţionala la finalul turneului, iar Cesare Prandelli, în vârstă de 52 de ani, a fost ales de federaţia italiană drept succesor. Prandelli a pregătit în ultimele cinci sezoane echipa lui Adrian Mutu, Fiorentina.

Reprezentativa Italiei, campioana mondială en-titre, a fost eliminată, joi, încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Africa de Sud, în urma înfrângerii din meciul cu Slovacia, scor 3-2. Italia a acumulat două puncte în grupa F, după remizele cu Paraguay şi cu Noua Zeelandă, ambele încheiate 1-1.

×
Subiecte în articol: cm2010