x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa spaniolă: Iniesta ne duce în Rai, suntem campioni!

Presa spaniolă: Iniesta ne duce în Rai, suntem campioni!

12 Iul 2010   •   00:00
Presa spaniolă: Iniesta ne duce în Rai, suntem campioni!
Sursa foto: /Reuters

Presa din Spania exultă după ce naţionala antrenată de Vicente del Bosque a învins Olanda în finala Cupei Mondiale. "Iniesta ne duce în Rai", a titrat cotidianul Marca. "Suntem campioni mondiali!!! Spania a câştigat un loc în panteonul fotbalului datorită unui gol înscris de Iniesta pe finalul celei de-a doua reprize de prelungiri, în finala cu Olanda şi în ciuda unui arbitraj prost. A trebuit să suferim, dar a meritat şi visul s-a transformat în realitate", menţionează jurnalul spaniol.

"Campionii lumii! Mulţumim, Iniesta", este şi titlul din cotidianul As. "Naţionala a meritat victoria în faţa unei echipe a Olandei care nu a încetat să fie dură pe toată durata partidei. Prestaţie proastă a arbitrului Howard Webb, care a arătat 12 cartonaşe galbene şi l-a eliminat pe Heitinga, dar nu i-a sancţionat pe De Jong, Van Bommel şi Robben", notează sursa citată.

"Un gol al lui Iniesta cu patru minute înainte de finalul prelungirilor a oferit Spaniei primul titlu mondial din istorie. Golul cel mai important din viaţa noastră, un gol care acum este la fel de nemuritor ca geniul care s-a născut ca să ne facă fericiţi. Mulţumim. Ce fericiţi ne-a făcut Iniesta! Îţi mulţumim pentur că ne-ai făcut campioni mondiali, pentru că ne-ai făcut să ne simţim atât de mari, pentur că ne-ai făcut nemuritori. Poate nu vei realiza niciodată ce ai făcut pentru noi, dar noi nu putem uita niciodată", adaugă As.

Fanii spanioli sunt şi ei în delir. "Campeones! Campeones!" s-a auzit din 250.000 de piepturi, târziu în noapte, în centrul Madridului. Suporterii veniţi pentru a urmîri partida pe un ecran uriaş au declanşat fiesta imediat după golul din final al lui Iniesta, au aprins fumigene şi au agitat drapele spaniole.

"Viva España!" şi "Spanioli, Spanioli, Noi suntem spanioli!" au răsunat la unison din mii de case, baruri şi pieţe pline ale ţării, într-un concert imens de claxoane. Chiar şi în capitala catalană Barcelona, bucuria a explodat printre cei 75.000 de fani care au asistat la meci în Piaţa Spaniei, în faţa unui ecran uriaş.

În această seară, sute de mii de fani vor sărbători victoria alături de jucătorii lui Del Bosque, care vor defila prin centrul Madridului într-un autocar descoperit.

×
Subiecte în articol: cm2010