x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Răzvan Lucescu: "Nu voi demisiona dacă pierdem"

Răzvan Lucescu: "Nu voi demisiona dacă pierdem"

08 Oct 2010   •   00:00
Răzvan Lucescu: "Nu voi demisiona dacă pierdem"
Sursa foto: /Intact Images

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Paris, că nu va renunţa la funcţie în cazul unei înfrângeri în meciul cu Franţa, din preliminariile Euro-2012.

"Vom ataca cât putem de mult, dar trebuie să şi reuşim lucrul acesta. Dacă îmi voi da demisia în cazul unei înfrângeri? Nu, nici vorbă, sunt invenţii. Puţine echipe se pot impune în faţa Franţei mizând pe ofensivă, aşa că Belarusul a făcut ce trebuia să facă şi a câştigat. Noi, mâine, cu atuurile noastre, vom încerca să plecăm de aici fericiţi. Niciodată nu am pregătit un meci şi m-am gândit la el ca la o înfrângere, întotdeauna am pregătit meciul pentru a-l câştiga. Fie pe teren, fie în discuţiile pe care le-am avut avut cu jucătorii la tablă. Este totuşi o confruntare între două echipe care îşi propun să câştige, de aici poate ieşi orice rezultat. O remiză este un rezultat pozitiv, ne aduce un punct, mişcă situaţia în clasament", a declarat Lucescu.

"Este un meci cu miză pentru echipa naţională a Franţei, dar nu este un meci decisiv pentru noi. Franţa este marea favorită a grupei, indiferent de condiţii. Echipele care iau puncte Franţei se pot declara mulţumite, adună puncte în plus faţă de de calculele iniţiale. Chiar dacă pare un vulcan, atmosfera de la noi este liniştită, este entuziasm şi încredere într-un meci bun. Întotdeauna când joci astfel de meciuri este o plăcere mare, pentru că întâlneşti cei mai buni jucători din lume şi asta te provoacă să dai tot ce-i mai bun în tine. Avem atuurile noastre, iar Franţa chiar dacă este o forţă are problemele ei. Este greu ca în timp scurt să adune un grup. Publicul nu are încredere în echipă. Începutul de meci este foarte important, pentru că jucătorii Franţei se vor arunca astfel să câştige publicul de partea lor", a mai spus selecţionerul.

Răzvan Lucescu a apreciat că principalele atuuri din viaţă şi din teren sunt curajul şi atitudinea: "Chivu a spus că dacă avem curaj şi atitudine putem câştiga? Mă bucur că el gândeşte aşa, dacă a spus asta. Sunt principalele atuuri pe care trebuie să le ai în viaţă, pe teren: curaj şi atitudine. Fără curaj, fără atitudine nu poţi reuşi. Şi noi, dacă nu am ajuns la ce ne-am propus, tocmai din această cauză nu am ajuns, nu am avut încredere şi curaj. Franţa are în spate un campionat puternic, jucătorii evoluează la echipa mari din Europa, precum Arsenal sau Real Madrid. Eu mă bucur de grupul pe care îl am aici, la Paris. Aş fi vrut ca din ţară să existe altă susţinere, să se înţeleagă foarte bine că această echipă este naţională şi nimeni nu are dreptul s-o folosească în interese personale".

×
Subiecte în articol: echipa nationala