x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Reacţii după eliminarea Franţei: "Capul Cocoşului a fost tăiat"

Reacţii după eliminarea Franţei: "Capul Cocoşului a fost tăiat"

23 Iun 2010   •   00:00
Reacţii după eliminarea Franţei: "Capul Cocoşului a fost tăiat"
Sursa foto: /Reuters

Presa internaţională, dar îndeosebi cea franceză, a criticat dur prestaţia naţionalei antrenate de Raymond Domenech la Cupa Mondială, unde a ocupat ultimul loc în grupa A cu un singur punct şi un singur gol marcat. "Călătorie la capătul infernului", a titrat L'Equipe, care a scris că Franţa nu a reuşit să facă un miracol. Pentru Liberation, meciul cu Africa de Sud a reprezentat "un ultim fiasco", în timp ce Le Figaro notează că "Franţa părăseşte Mondialul pe uşa din dos".

Într-o cronică intitulată "Au plecat morţii-vii", cotidianul spaniol El Mundo menţionează: "Au sosit în calitate de vicecampioni mondiali şi au părăsit Africa de Sud sub formă de cadavre în putrefacţie". "Au sosit în Africa de Sud graţie unei mâini", a scris ironic şi cel mai important cotidian italian, Gazzetta dello Sport, în timp ce O Globo (Brazilia) a notat: "Les Bleus revin la Paris cu o o enormă criză în bagaje".

Italienii de la Tuttosport au titrat în franceză "Adieu les Bleus", la fel ca şi germanii de la Bild, care vorbesc de "ruşinea franceză". BBC consideră că selecţionerul Raymond Domenech a fost "patetic" atunci când a refuzat să-i strângă mâna lui Carlos Alberto Parreira. Jurnalul turc Hurriyet a notat: "Capul cocoşului a fost tăiat", iar în Irlanda s-a scris: "Franţa, această farsă, este în ruine".

Reacţiile au venit însă şi de la nivel oficial. Ministrul Sporturilor din Franţa, Roselyne Bachelot, a afirmat, marţi, că responsabilii "dezastrului" de la Cupa Mondială trebuie să plătească. La rândul său, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a precizat că la nivelul echipei naţionale se va produce o adevărată schimbare, prima reprezentativă urmând să aibă un alt antrenor, dar şi alţi componenţi.

×
Subiecte în articol: cm2010