x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Şanse pentru Brazilia, putem visa la Rio!

Şanse pentru Brazilia, putem visa la Rio!

de Dragos Stoica    |    31 Iul 2011   •   21:00
Şanse pentru Brazilia, putem visa la Rio!

Picata in cea de-a patra urna valorica dupa infrangerea suferita in amicalul din Paraguay din luna iunie, natio­nala Romaniei a avut sambata seara o doza consistenta de noroc la tra­gerea la sorti a preliminariilor pentru CM din 2014. Vom juca impotriva Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei si Andorrei in grupa D, meciurile fiind programate intre 7 septembrie 2012 si 15 octombrie 2013.

Pe hartie, Olanda este favorita la castigarea grupei, in timp ce noua ne ramane sa ne batem in principal pentru locul secund contra Turciei si Ungariei. Selectionerul Victor Piturca a adoptat totusi un ton destul de re­zervat dupa aflarea viitorilor adversari: "Este o grupa extrem de grea, in care vom reintalni vicecampioana mondiala, vechii nostri prieteni, dar si ai mei personali, pe care i-am intalnit in campaniile trecute si la EURO 2008. In acelasi timp, ne vom confrunta si cu echipe care tind sa devina din ce in ce mai puternice si care trebuie tratate asa cum se cuvine. Dar am incredere ca ne vom putea bate cu sanse reale cel putin pentru locul 2". La randul sau, Mircea Sandu a avertizat ca nu trebuie sa subestimam Estonia daca vrem sa luam toate cele sase puncte din dubla cu balticii. "Nu e rau cum am picat, ne putem bate la locul doi cu sanse reale. Olanda e cea mai puternica echipa din grupa, de departe", a spus "Nasul".

Daca turcii considera ca se vor lupta cu noi pentru ocuparea locului secund, maghiarii si-au ascuns mai greu dezamagirea provocata de rezultatul tragerii. "Nu e tocmai grupa pe care o visam. Din urna a 4-a, Ro­ma­nia este cel mai puternic adversar si era de evitat. Pe Olanda o cu­noastem bine, dar trebuie sa ne familiarizam cu turcii si cu romanii daca vrem sa ne batem pentru locul doi", a declarat selectionerul Egervari Sandor.

×
Subiecte în articol: preliminariile cm 2014