x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Săpunaru a convins la Porto

Săpunaru a convins la Porto

de Dragos Stoica    |    28 Dec 2010   •   13:01
Săpunaru a convins la Porto
Sursa foto: /Reuters

143992-123882721-gm1e6c307z501-rtrmadp-3-soccer-europa.jpgDoi ani i-au trebuit lui Cristian Săpunaru să-i convingă pe oficialii lui FC Porto că este o variantă viabilă pentru postul de fundaş dreapta, dar acum românul a devenit om de bază în primul „unsprezece” al portu­ghezilor. Adus la Porto în vara lui 2008, Săpunaru s-a adaptat greoi, la un moment dat fiind reîmprumutat la Rapid, pentru a avea jocuri în picioare.

După ce a prins însă culoar favorabil, Săpunaru n-a mai putut fi scos dintre titulari, iar acum Porto se pregăteşte să cumpere şi restul de 50% din drepturile federative asupra sa, care sunt încă deţinute de giu­leş­teni.

„După încheierea perioa­dei de transferuri voi merge în Portugalia pentru a rezolva prelungirea contractului lui Săpunaru cu FC Porto. Au existat discuţii la începutul sezonului, dar acum e momentul să rezolvăm totul. Cred că FC Porto va cumpăra de la Rapid şi cele 50% din drepturi, însă totul depinde de cele două cluburi. Cristian a fost titular, semn că antrenorul îl place şi de aceea negocierile trebuie să avanseze. Din câte ştiu, e o diferenţă minimă care împiedică încheierea acestui proces”, a declarat Victor Becali pentru coti­dianul portughez Record.

Pentru ju­mătate din drepturile de proprie­tate asupra lui Săpunaru, FC Porto a scos din buzunar în vara lui 2008 suma de 2,5 milioane de euro. Acum, portughezii ar avea de achitat o sumă mai mică, în condiţiile în care jucă­torul a confirmat deja şi a devenit titular şi în naţionala României, pe care o pierduse după un conflict cu „secundul” Ştefan Iovan.

×