x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a demisionat

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a demisionat

25 Iun 2014   •   14:40
Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a demisionat

Selecţioerul echipei de fotbal a Italiei, Cesare Prandelii, şi preşedintele Federaţiei Italiene (FIGC), Giancarlo Abate, au anunţat că demisionează, marţi, după eliminarea echipei naţionale încă din primul tur la Mondialul 2014 din Brazilia.

“Proiectul tehnic este responsabilitatea mea şi am anunţat Federaţiei că îmi depun demisia, pentru că, atunci când un proiect tehnic eşuează, trebuie să-ţi asumi responsabilitatea”, a declarat Cesare Prandelli, citat de AFP.

Giancarlo Abate a anunţat, la rândul său, “demisia sa irevocabilă” şi şi-a exprimat, totuşi, speranţa că selecţionerul va reveni asupra deciziei sale.

Echipa Uruguayului a învins Italia cu scorul de 1-0 (0-0), marţi, pe ''Arena das Dunas'' din Natal, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei în dauna squadrei azzurra.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Diego Godin (81), Uruguayul terminând pe locul secund în grupă, astfel că în optimi vor întâlni câştigătoarea Grupei C, probabil Columbia.
Uruguay a aliniat aceeaşi formaţie ca în partida cu Anglia, dar la italieni au rămas pe banca de rezerve De Rossi (accidentat), Candreva sau Thiago Motta.

Ambele echipe şi-au asumat puţine riscuri, chiar dacă sud-americanii aveau nevoie de victorie pentru a merge mai departe. Italia a avut iniţiativa şi a încercat să creeze pericol la poarta lui Muslera, dar atacurile ''azzurrilor'' s-au oprit invariabil la 20-30 de metri de poarta uruguayană.

Campioana Americii de Sud a încercat să speculeze în atac orice şansă ivită prin Cavani şi Suarez, dar aceştia au beneficiat de puţine mingi. Singurele emoţii la poarta lui Buffon s-au consumat în minutul 33, când portarul lui Juventus a blocat şuturile lui Suarez şi Lodeiro.

La reluare, cei care au fost mai insistenţi au fost uruguayenii, dar meciul a fost în continuare foarte fragmentat.

Cristian Rodriguez a tras dezamăgitor după o combinaţie frumoasă cu Suarez (58). Peste doar un minut (59), situaţia din teren s-a schimbat, când Marchisio a fost eliminat pentru o intrare brutală la Arevalo Rios.

Uruguayul a atacat în valuri, iar Buffon a fost obligat la o intervenţie de senzaţie în faţa lui Suarez (66).

Meciul a fost tot mai tensionat, urât pe alocuri, Suarez şi Chiellini fiind protagoniştii unui episod neplăcut, cu sud-americanul muşcându-l pe italian de umăr, în timp fundaşul italian a replicat cu o lovitură (79).

Echipa ''Celeste'' a deschis scorul în minutul 81, prin Diego Godin, în urma unui corner: 0-1. Acest gol, reuşit de eroul lui Atletico Madrid, cel care i-a adus titlul în Spania, a fost decisiv pentru soarta partidei şi a calificării.

Finalul a fost dramatic, cu italienii căutând egalarea în zece oameni, dar nu au reuşit-o şi au fost eliminaţi din faza grupelor pentru al doilea Mondial consecutiv.

×