x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Slovacia - Italia 3-2: Desculţi în iarbă

Slovacia - Italia 3-2: Desculţi în iarbă

24 Iun 2010   •   00:00
Slovacia - Italia 3-2: Desculţi în iarbă
Sursa foto: /Reuters

Campioana mondială Italia a părăsit competiţia din Africa de Sud înaintea fazelor eliminatorii, terminând pe ultimul loc al Grupei F după ce a fost învinsă în ultimul meci, scor 3-2, de Slovacia, care ajunge în premieră în optimile de finală ale CM.

Este pentru prima dată în istoria CM când campioana mondială en titre şi finalista ultimei ediţii sunt eliminate încă din faza grupelor, şi nu oricum, ci de pe ultimul loc al grupelor din care au făcut parte!

Italienii aveau nevoie de o victorie pentru a fi siguri de calificare, dar nici un moment nu au părut superiori trupei lui Vladimir Weiss. Slovacii au deschis scorul în minutul 25, după o execuţie superbă a lui Vittek, suţ din cădere, plasat, de la marginea careului. De partea cealaltă, italienii nu au avut nici o ocazie în primele 45 de minute.

La reluare, italienii au mutat ofensiv, dar ocaziile au întârziat să apară. Partida s-a încins abia după ce Vittek a dus scorul la 2-0, în minutul 73. Elevii lui Marcello Lippi au redus din diferenţă prin Di Natale, la capătul unei acţiuni superbe de atac, şi acelaşi Di Natale a înscris din nou peste doar câteva minute, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

În replică, nou-intratul Kopunek a dus scorul la 3-1 cu o boltă peste Marchetti, golul superb marcat de Quagliarella, în prelungiri, nemaicontând decât la impresia artistică. Scor final 3-2 şi Slovacia, calificată în premieră la CM, ajunge în optimi, în timp ce Italia termină grupa pe ultimul loc şi pleacă acasă. Din Grupa F s-a mai calificat Paraguay, de pe primul loc, în timp ce Noua Zeelandă este eliminată fără să cunoască înfrângerea.

×
Subiecte în articol: cm2010