x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania începe să viseze

Spania începe să viseze

01 Iul 2010   •   00:00
Spania începe să viseze
Sursa foto: /Reuters

Campioana Europei, favorită la titlul mondial, a trecut în optimi de vecinii iberici şi va da în sferturi peste Paraguay



După parcursul greoi din grupă, victoria din optimi asupra vecinilor portughezi i-a făcut pe spanioli să viseze cu ochii deschişi. Selecţionerul Vicente del Bosque nu şi-a ascuns satisfacţia faţă de evoluţia echipei şi crede că băieţii săi vor fi greu de bătut dacă vor juca şi pe viitor la fel ca la întâlnirea cu lusitanii. "Ne-am simţit bine în acest meci. Dacă jucăm aşa, e greu să fim învinşi. Totuşi, trebuie să fim atenţi, nici un meci nu seamănă cu altul. Vom vedea dacă avem noroc şi de acum înainte, dar cred că băieţii vor să scrie o pagină de istorie."

La rândul său, David Villa, au­to­rul unicului gol al confruntării cu Por­tugalia, este fericit că a scăpat de o rivală puternică. "Am făcut un pas ma­re, pentru că adversarul a fost dificil. Nu ne-am pierdut deloc încrede­rea, ştiam ce potenţial avem. Avem timp să pregătim meciul cu Paraguay. Vreau să marchez din nou", a afirmat Villa, care a înscris golul 42 pentru naţionala Spaniei în 62 de me­ciuri şi se apropie vertiginos de recordul lui Raul, cu 44 de reuşite în 102 se­lecţii.

Totodată, Villa este şi cel mai bun marcator al Spaniei în faza finală a CM, cu şapte reuşite, în faţa legen­da­­rilor Butragueno, Hierro, Mo­rien­tes şi Raul, toţi cu câte cinci goluri. Succesul echipei lui Del Bosque a fost comentat pe spaţii largi de presa spa­niolă, care vorbeşte despre "re­naş­terea campionilor", după un de­but de turneu final destul de anevoios. "Spania începe să viseze", a titrat El Pais, care îl elogiază apoi pe autorul go­­lului: "Villa este o mină de aur, sau, mai bine spus, un zăcământ". Atacan­tul spaniol este caracterizat pe scurt şi de cotidianul ABC: "Matado­rul Villa". "Asta e Spania mea", a ti­trat la rân­dul său Marca, pentru care Villa a realizat un meci "stra­to­sferic".

×
Subiecte în articol: cm2010