x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania și Italia joacă joi pentru a opta oară la Euro. Anglia vrea să își asigure rapid calificarea

Spania și Italia joacă joi pentru a opta oară la Euro. Anglia vrea să își asigure rapid calificarea

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   11:30
Spania și Italia joacă joi pentru a opta oară la Euro. Anglia vrea să își asigure rapid calificarea

Spania și Italia se întâlnesc joi la Euro 2024 în al optulea lor meci în istoria competiției. Slovenia înfruntă vecina Serbia, la Munchen, iar Danemarca încearcă să oprească elanul Angliei, la Frankfurt, în a doua rundă a meciurilor din Grupa C.

16:00: Slovenia - Serbia (Grupa C, Munchen)

Slovenia are moralul ridicat după ce a revenit, fiind condusă, și a obținut o remiză 1-1 cu Danemarca în meciul de deschidere. „Am demonstrat că putem concura", a declarat atacantul Andraž Šporar, a cărui viteză s-ar putea dovedi utilă joi. „Nu avem nevoie de mult spațiu pentru a fi periculoși în față", a adăugat el. „Trebuie să ținem strâns și să facem tranziții rapide. Majoritatea apărătorilor lor sunt mai lenți decât noi, iar noi trebuie să profităm de asta".

Serbia a fost învinsă la limită cu 1-0 de favorita grupei, Anglia, în meciul de debut, dar cu siguranță nu a părăsit jocul cu capul plecat, în special după prestația din a doua repriză. „Am rezistat bine ca echipă și am arătat că le putem face față", a declarat mijlocașul Saša Lukić pentru EURO2024.com. „Vrem să fim mai curajoși decât am fost împotriva Angliei, din primul minut", a adăugat fundașul Nikola Milenković.

Istoria întâlnirilor celor două echipe are un episod palpitant, pe care niciuna din cele două nu-l poate uita. Slovenia a întâlnit FR Iugoslavia (precursoarea actualei echipe a Serbiei) la EURO 2000, luând un avantaj de 3-0 înainte ca adversarii lo,r în zece oameni, să se mobilizeze și să egaleze la 3-3. Dragan Stojković, selecționerul Serbiei, a fost rezervă în prima repriză în acel meci.

19:00: Danemarca - Anglia (Grupa C, Frankfurt)

Debutul Danemarcei în fața Sloveniei nu a decurs exact conform planului, șansele de gol fiind mai rare după ce Christian Eriksen a deschis scorul în minutul 17. Rivalii lor s-au mobilizat și au obținut în cele din urmă o remiză. Cu toate acestea, danezii au făcut o figură frumoasă, iar jucătorii cu o bogată experiență în Premier League din rândurile lor vor face cu siguranță posibil ca aceștia să nu se simtă prea timorați.

„Am arătat că știm să jucăm", a declarat Mikkel Damsgaard, care joacă în Anglia pentru Brentford. „Dar trebuie, de asemenea, să jucăm la cel mai bun nivel al nostru, deoarece Anglia nu este o echipă pe care o poți învinge dacă ești la 90%. Trebuie să fim cu toții la 100%".

S-ar putea să fie recomandată prudența în confruntarea cu Anglia lui Gareth Southgate, în condițiile în care Jude Bellingham a marcat cu capul singurul lor gol împotriva Serbiei după doar 13 minute.

Danemarca a cauzat numeroase probleme Angliei în semifinalele EURO 2020, unde a fost nevoie de prelungiri și de un gol al lui Harry Kane, marcat după reluarea unui penalty apărat, pentru a stabili învingătoarea.

Cu toate acestea, englezii spun că simt că turneul le este favorabil până acum. „Să păstrăm impulsul", a declarat mijlocașul Trent Alexander-Arnold, care a adăugat: „Știm că trebuie să ne îmbunătățim".

Danemarca a câștigat doar patru din cele 22 de meciuri oficiale împotriva Angliei, care are 13 victorii în întâlnirile directe.

22:00: Spania - Italia (Grupa B, Gelsenkirchen )

Ziarul sportiv spaniol Marca a titrat după victoria Spaniei cu 3-0 în fața Croației „La Nueva España" (Noua Spanie) lăudând virtuțile ofensive ale echipei lui Luis de la Fuente. „Acum, noi, mass-media și fanii împărtășim cu toții multă mândrie și ambiție în ceea ce facem", a declarat portarul Unai Simón. „Cu toții vâslim în aceeași direcție. Fiecare jucător care este aici vrea să ajungă în finală și să o câștige."

Italia și-a arătat calitățile, după ce a învins Albania, care deschisese scorul în secunda 23 a meciului din prima rundă. Chiar dacă Squadra Azzurra a eliminat „vechea" Spania la penalty-uri în drumul spre câștigarea EURO 2020, mijlocașul Davide Frattesi nu-și face iluzii cu privire la ceea ce îi așteaptă la Gelsenkirchen. „În acest moment, Spania este mai bună decât noi în ceea ce privește calitatea individuală a jucătorilor", a spus el. „Va trebui să punem în joc spiritul italian, va trebui să luptăm împreună".

Cu excepția loviturilor de departajare, Italia a pierdut doar unul dintre cele zece meciuri împotriva Spaniei la EURO sau la Cupa Mondială, având 4 victorii și 5 remize. Acea înfrângere a venit în finala EURO 2012 (0-4).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2024 Spania italia