x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania şi Olanda au intrat deja în febra marii finale

Spania şi Olanda au intrat deja în febra marii finale

11 Iul 2010   •   00:00
Spania şi Olanda au intrat deja în febra marii finale
Sursa foto: /Reuters

Deşi mai sunt destule ore până la startul finalei Cupei Mondiale din Africa de Sud, Spania şi Olanda sunt deja cuprinse de emoţiile marelui meci. "Ziua cea mai importantă", a titrat cotidianul Marca, care speră ca naţionala Spaniei să fie a treia echipă care reuşeşte "dubla" istorică CM-CE. Marca subliniază şi prima prezenţă a reprezentativei iberice într-o finală de campionat mondial printr-un material intitulat "La asta visam de mici", în care sunt prezentate imagini din copilărie cu actualii componenţi ai naţionalei.

În Spania, cu greu se mai poate găsi un balcon pe care să nu troneze steagul naţional, conaţionalii lui David Villa împodobind cu fulare în culorile roşu şi galben până şi statuile din parcuri. De asemenea, milioane de spanioli sunt aşteptaţi să vadă meciurile în locurile special amenajate, din care 250.000 doar la Madrid, la Paseo de Recoletos, pe un ecran gigant de 60 de metri pătraţi.

De partea cealaltă, olandezii sunt încrezători că de această dată, la a treia încercare, vor reuşi în sfârşit să cucerească titlul mondial. Batavii nu l-au uitat nici pe Paul, caracatiţa prezicătoare din Obberhausen, care a nimerit până acum toate rezultatele Germaniei de la Cupa Mondială. După ce "oracolul cu opt picioare" a pronosticat, vineri, că Spania va câştiga finala, olandezii spun că Paul va da greş tocmai la ultimul meci, ca şi acum doi ani, la Euro-2008, când a mizat că ibericii vor pierde în faţa Germaniei.

×
Subiecte în articol: cm2010