x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Thuram, victima rasismului la Bruxelles.

Thuram, victima rasismului la Bruxelles.

27 Mai 2011   •   11:06
Thuram, victima rasismului la Bruxelles.

Fostul international francez Lilian Thuram a declarat pentru presa belgiana ca a fost victima injuriilor rasiste din partea unei angajate a unui restaurant de lux din Bruxelles, unde a luat masa la inceputul acestei saptamani, informeaza AFP. Incidentul a fost respins de conducerea localului.

Campion mondial si european cu nationala Frantei, fostul fundas al lui Juventus si al Barcelonei s-a declarat "sutpefiat de aceasta discriminare vizbil legata de culoarea pielii", conform declaratiei din Le Soir.

Patronul restaurantului La Paix a vorbit despre o "neintelegere" dupa ce o angajata i-a spus lui Thuram ca folosirea toaletei este "rezervata clientilor", invitandu-l pe fostul jucator sa paraseasca localul.

Thuram, care voia sa se spele pe maini, s-a intors la masa si a parasit restaurantul "socat si uluit", conform Le Soir. "Noi nu stiam ca domnul Thuram este client si marturisesc ca nu l-am recunoscut. Nu a existat dorinta de a-l discrimina", a declarat seful restaurantului, David Martin.

Recordmanul de selectii in echipa Frantei (142) se afla la Bruxelles in cadrul unei campanii de lupta impotriva rasismului. Marti dimineata, el s-a deplasat intr-o scoala din Bruxelles pentru a vorbi despre "rasism, o realitate care continua sa fie ascunsa".

×
Subiecte în articol: rasism fotbal international lilian thuram