x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Trei arbitri unguri, suspectaţi de FIFA că au trucat două amicale

Trei arbitri unguri, suspectaţi de FIFA că au trucat două amicale

13 Feb 2011   •   11:47
Trei arbitri unguri, suspectaţi de FIFA că au trucat două amicale
Sursa foto: /Reuters

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a deschis o anchetă împotriva a trei arbitri unguri care au oficiat la două meciuri amicale disputate săptămâna trecută, după ce au fluierat în total şapte penalty-uri, potrivit Asociaţiei ungare de fotbal (MLSZ).

Cele două partide au fost organizate în Antalya (Turcia) de o societate thailandeză deţinătoare a drepturilor.

Brigada formată din Kolos Lengyel, Krisztian Selmeczi şi Janos Csak, care nu figurează pe lista FIFA şi nu au mai condus până acum decât meciuri din liga a treia ungară, a arbitrat partidle Bulgaria-Estonia 2-2 şi Bolivia-Letonia 2-1. Ceea ce a atras atenţia FIFA şi a trezit suspiciuni de manipulare a fost faptul că toate cele 7 goluri au fost înscrise din penalty!

"Trio-ul poate să se aştepte la mari probleme, licenţa lor a fost suspendată cu efect imediat", a anunţat la Budapesta Laszlo Vagner, director al Comisiei de arbitri ai MLSZ. "În principiu, meciurile internaţionale, chiar şi cele amicale, ar trebui conduse de arbitrii acreditaţi la FIFA. Dacă nu este cazul, trebuie măcar arbitri care oficiază în prima divizie", a precizat Vagner.

Purtătorul de cuvânt al federaţiei estoniene, Mikhel Uiboleht, a anunţat că "meciul a fost dubios, fiind organizat de aceeaşi agenţie, care înainte a organizat o partidă între Letonia şi Bolivia, în care au fost acordate, de asemenea, penalty-uri. FIFA a cerut şi federaţiilor bulgară şi estoniană rapoarte detaliate cu privire la meciul direct.

Vezi mai jos rezumatele video ale meciurilor amicale

Bulgaria-Estonia 2-2 şi Bolivia-Letonia 2-1

 

×