x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA a pus lupa pe rasiştii de pe stadioanele din Primera Division

UEFA a pus lupa pe rasiştii de pe stadioanele din Primera Division

06 Mai 2014   •   13:27
UEFA a pus lupa pe rasiştii de pe stadioanele din Primera Division

UEFA a "condamnat recentele atitudini rasiste ale suporterilor din Spania, după un nou incident a cărui victimă a fost senegalezul Pape Diop.

"UEFA şi preşedintele Michel Platini condamnă ferm toate formele de discriminare, inclusiv recenta atitudine rasistă a suporterilor din Spania", a scris purtătorul de cuvânt oficial al forului continental, Pedro Pinto, pe contul său de Twitter.

"UEFA dispune de reguli foarte stricte şi de sancţiuni împotriva tuturor formelor de discriminare pentru toate competiţiile. Iar când faptele se produc în afara competenţelor noastre, noi susţinem acţiunile adoptate de autorităţile competente", a adăugat el.

Liga spaniolă de fotbal a precizat într-o primă fază că nu va face niciun comentariu, anunţând că este "împotriva oricărui act discriminatoriu, violent, xenofob sau intolerant în sport".

Un nou incident rasist a marcat duminică fotbalul spaniol, senegalezul Pape Diop, mijlocaşul echipei Levante, plângându-se că suporterii lui Atletico Madrid i-au adresat strigăte de maimuţă, la o săptămână după ce un fan al lui Villarreal a aruncat cu o banană în Dani Alves, fundaşul brazilian al Barcelonei.

În timp ce Dani Alves a reacţionat cu umor, mâncând fructul înainte de a relua jocul, Diop a schiţat câţiva paşi de dans, însă în ambele cazuri, jucătorii au rămas cu un gust amar.

"M-a afectat mult. Urma să bat un corner când o parte a suporterilor lui Atletico a început să scoată strigăte de maimuţă. Ca să dezamorsez situaţia, am început să dansez, dar n-am insultat pe nimeni", a povestit Diop.

În acest sezon, pe stadioanele din Spania au fost îndreptate insulte asemănătoare şi împotriva altor jucători, ca fundaşul brazilian al lui Betis Sevilla, Paulao, sau fundaşul francez al Granadei, Allan Nyom.

×
Subiecte în articol: rasism stadioane Spania primera division