x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fotbalist fără drept de joc în Europa, din cauza unei malformaţii cardiace, va evolua în SUA

Un fotbalist fără drept de joc în Europa, din cauza unei malformaţii cardiace, va evolua în SUA

11 Mai 2016   •   18:51
Un fotbalist fără drept de joc în Europa, din cauza unei malformaţii cardiace, va evolua în SUA

Atacantul din Sierra Leone, Alhaji Kamara, căruia UEFA şi FIFA i-au interzis să joace fotbal după ce i-a fost detectată o malformaţie cardiacă, a semnat miercuri un contract pentru a evolua în Statele Unite, au anunţat cele două cluburi implicate în transfer.

În februarie, clubul la care evolua Kamara, campioana Suediei, Norrkoeping, anunţa că atacantului său în vârstă de 22 ani i-a fost diagnosticată o malformaţie cardiacă în timpul vizitei medicale obligatorii înaintea competiţiilor europene.

''Anomalia în circulaţia coronariană de care suferă Alhaji Kamara este rară, însă implică un risc ridicat de stop cardiac subit în vârf de efort'', a scris Norrkoeping.

FIFA a reacţionat şi i-a interzis participarea în meciuri internaţionale.

Norrkoeping şi DC United, club din Washington, au anunţat totuşi că Alhaji Kamara va evolua în curând în capitala americană.

''Liga nord-americană (MLS) nu este vizată de regulamentele FIFA şi, graţie unui certificat medical livrat de cardiologi, care îl autorizează să joace fotbal în Statele Unite, transferul a putut fi încheiat'', a explicat clubul suedez.

Aceşti medici ''nu mi-ar fi dat niciodată permisiunea să joc dacă ar fi existat vreun risc major. Mă simt sigur pe mine şi asta este decizia mea'', a declarat jucătorul în cotidianul suedez Expressen.

Kamara a semnat acest contract la mai puţin de o săptămână după ce Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez al lui Dinamo Bucureşti, a decedat după ce s-a prăbuşit pe gazon în minutul 70 al partidei cu FC Viitorul. Ekeng avea multiple probleme cardiace, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, medicul legist Abdo Salem. AGERPRES

×