x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Uruguay - Coreea de Sud 2-1: "Celeştii", în sferturi după patru decenii de aşteptare

Uruguay - Coreea de Sud 2-1: "Celeştii", în sferturi după patru decenii de aşteptare

26 Iun 2010   •   00:00
Uruguay - Coreea de Sud 2-1: "Celeştii", în sferturi după patru decenii de aşteptare
Sursa foto: /Reuters

Uruguayul este prima sfertfinalistă a Campionatului Mondial din Africa de Sud, după ce a învins cu scorul de 2-1 naţionala Coreei de Sud. Sud-americanii aşteaptă acum cuminți să-şi afle urmatorul adversar, ce se va alege dintre SUA şi Ghana.

Eroul sud-americanilor a fost Luis Suarez, care a realizat o "dublă" istorică ce duce din nou naţionala "celeste" între cele mai bune opt națiuni ale lumii după o aşteptare de 40 de ani!

Atacantul lui Ajax a deschis scorul în debutul primei reprize, profitând de o indecizie a portarului sud-coreean Sung Ryong. După pauză însă echipa antrenată de Oscar Tabarez a făcut prea devreme pasul înapoi şi s-a văzut egalată în urma unei gafe a goalkeeper-ului lui Lazio, Muslera, acesta fiind primul gol încasat de Uruguay la Mondialul african!

A fost nevoie din nou de geniul lui Suarez, care a pus cireașa pe tort cu o bijuterie de gol, mingea şutată de vârful uruguayan ducându-se ascultătoare în colţul lung al porţii coreene şi intrând în plasă după ce a lovit şi bara.

Până la final am mai notat ocazia uriaşă ratată de Chu Young, cel care putea duce partida în prelungiri, însă balonul șutat de el din interiorul careului pe sub Muslera a fost degajat de Lugano din faţa porţii goale.

Meciul s-a încheiat cu victoria campioanei mondiale din 1930 și 1950, care rămâne astfel neînvinsă în faţa sud-coreenilor în cinci confruntări directe. Cea de azi a fost doar a doua întâlnire între cele două formaţii la un turneu final, precedenta fiind câştigată tot de sud-americani, la ediţia Italia 1990, prin golul lui Daniel Fonseca.

Pentru livetext dați click aici

×
Subiecte în articol: cm2010