x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Vedeta Van Nistelrooy se întoarce la Man United ca asistent al lui Erik Ten Hag

Vedeta Van Nistelrooy se întoarce la Man United ca asistent al lui Erik Ten Hag

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   08:15
Vedeta Van Nistelrooy se întoarce la Man United ca asistent al lui Erik Ten Hag
Sursa foto: Hepta

Manchester United l-a numit pe fostul său atacant Ruud van Nistelrooy în funcția de asistent al managerului Erik ten Hag. Man United face eforturi mari în această fereastră de transferuri în speranța revitalizării gloriei clubului de 20 de ori campion al Angliei.

Rene Hake a fost, de asemenea, angajat într-un rol de asistent pentru a completa o echipă managerială complet olandeză.

Ten Hag a semnat o prelungire a contractului care îl va menține la clubul din Premier League până în 2026, în ciuda unui sezon slab în care United a terminat pe locul opt în clasament.

„Acum este un moment bun pentru a reîmprospăta echipa de antrenori, deoarece căutăm să construim pe baza realizărilor din ultimii doi ani și să trecem la nivelul următor", a declarat Ten Hag într-o declarație, citată de Reuters.

În vârstă de 48 de ani, Van Nistelrooy a marcat 95 de goluri în 150 de apariții în Premier League pentru United între 2001 și 2006 și este cel mai bun marcator al echipei în Liga Campionilor cu 35 de reușite. El a marcat 35 de goluri în 70 de apariții pentru Olanda.

Van Nistelrooy a condus-o pe PSV Eindhoven spre un loc doi în Eredivisie și un triumf în Cupa Olandei în 2022-23.

„Împreună cu Erik, lucrăm la consolidarea tuturor domeniilor operațiunilor primei noastre echipe masculine, iar reîmprospătarea echipei de antrenori este o parte importantă a acestui lucru", a declarat directorul sportiv al lui United, Dan Ashworth.

„Este o plăcere deosebită să îi urez bun venit lui Ruud înapoi la clubul unde s-a bucurat de atât de mult succes ca jucător și știu că el și Rene vor contribui la consolidarea mentalității câștigătoare și a standardelor înalte pe care le urmărim."

Hake a antrenat o serie de echipe din Olanda în ultimii 20 de ani. Mitchell van der Gaag și Benni McCarthy au părăsit staff-ul tehnic de pe Old Trafford.

Mijlocașul olandez al lui United, Donny van de Beek, s-a transferat definitiv la Girona, club din LaLiga spaniolă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: van nistelrooy Erik Ten Hag man united