x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF a pus mana pe rapoartele LPF

FRF a pus mana pe rapoartele LPF

24 Mar 2004   •   00:00

Dupa ce saptamana trecuta cazurile din Divizia A au fost analizate de LPF, Federatia a lovit ieri pe neasteptate. Comisia de Disciplina a FRF va judeca joi eliminarile si suspendarile din acest week-end.

Printr-o metoda discutabila, toate dosarele necesare judecarii actelor de indisciplina din etapa a 2-a a returului au ajuns la sediul FRF.

REGULAMENTE. Desi prin statut si conform regulamentelor aprobate de Agentia Nationala pentru Sport, Liga Profesionista este organizatoarea campionatului intern, forul lui Dumitru Dragomir nu va mai decide pedepsele jucatorilor sanctionati in precedenta etapa de campionat. Totusi, oficialii LPF spera ca maine sa primeasca un raspuns favorabil din partea presedintelui ANS, Octavian Morariu, care s-a intors aseara din strainatate. LPF i s-a adresat saptamana trecuta cu un memoriu.

MANEVRA. Daca in prima etapa, arbitrii si observatorii si-au depus documentele meciurilor la Liga, acest lucru nu s-a mai petrecut si luni. Prin interventia presedintelui CCA, Ion Craciunescu, care a respectat ordinul primit din birourile lui Mircea Sandu si Adalbert Kassai, foile de arbitraj si legitimatiile jucatorilor sanctionati in partidele etapei 17 au ajuns de data aceasta la Casa Fotbalului. Pe baza lor, Comisia de Disciplina a FRF, condusa de fostul Ministru de Interne, Doru Viorel Ursu, va decide joi etapele de suspendare si amenzile. „Nu cred ca va mai judeca Liga vreodata litigiile din Divizia A", a avertizat Adalbert Kassai, secretar general al FRF.
(MIHAI IGROSANU)

„Ne-au desfiintat Departamentul Competitii!"

Contactat ieri, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, spune ca FRF a comis un nou abuz, desfiintand astfel chiar si Departamentul Competitii al Ligii, organizatoarea campionatului Diviziei A. „S-a incalcat Legea 69 si statutele dupa care functioneaza Liga, regulament validat de ANS. Pentru ca ne-au luat comisiile, este clar ca ne-au desfiintat si Departamentul Competitii. Aici este de fapt abuzul si implicarea neregulamentara in statutul asociatiei noastre." Intrebat daca LPF s-a resemnat in privinta pierderii comisiilor, Alexandru a raspuns: „Mai vedem. Pana joi mai sunt doua zile. Noi speram sa primim azi sau maine raspunsul ANS la memoriul pe care l-am trimis saptamana trecuta. Oricum, suntem in anarhie totala".

×
Subiecte în articol: sport