x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gianluigi Buffon: Psihologul m-a ajutat, în 2006, să trec peste depresie

Gianluigi Buffon: Psihologul m-a ajutat, în 2006, să trec peste depresie

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Noi 2008   •   00:00

Portarul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, campion mondial în 2006 cu naţionala Italiei, a povestit într-o carte publicată recent că a suferit o gravă depresie. Problema lui Buffon s-a produs în 2006 şi  a fost nevoit să apeleze la ajutorul unui psiholog, informează AFP, citat de Mediafax.



Cotidianul La Stampa a publicat  fragmente din cartea "Numărul 1", în care Buffon povesteşte cum a trecut printr-o "gaură neagră a sufletului" timp de şase luni, în perioada decembrie 2003 - iunie 2004, timp în care a "căzut în depresie şi a fost îngrijit de un psiholog". "Nu mai eram mulţumit de viaţa mea şi de fotbal, deci de muncă. Picioarele îmi tremurau", susţine el în cartea autobiografică scrisă alături de jurnalistul de la Corriere della Sera, Roberto Perrone.

Buffon povesteşte că a reuşit să iasă la suprafaţă după ce s-a temut că nu poate participa la Euro-2004. "Poţi să ai mii de motive, chiar dacă eşti bogat şi celebru. Nu îţi găseşti partenera potrivită, nu reuşeşti să câştigi Liga Campionilor şi nu poţi să apreciezi ceea ce ai. Atunci eşti cuprins de îndoială. A fost o perioadă grea. Oamenilor, suporterilor, nu le pasă cum îţi merge. Tu eşti văzut ca un fotbalist, un idol şi nimeni nu te întreabă ce faci. Ajungi să devii sclavul propriei tale imagini", a afirmat Buffon, citat de La Stampa.

×
Subiecte în articol: sport