x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Nu mă lași în pace? Plec!” Nemulțumiri în vestiarul FCSB

„Nu mă lași în pace? Plec!” Nemulțumiri în vestiarul FCSB

de Adi Munteanu    |    23 Aug 2023   •   06:15
„Nu mă lași în pace? Plec!” Nemulțumiri în vestiarul FCSB

Numai la asta nu se aștepta Gigi Becali: însuși „copilul cel mai drag din club”, Mihai Pintilii, să se pună de-a curmezișul „indicațiilor prețioase” primite de la Palat.

 

 Eliminarea din Conference League l-a nemulțumit pe patron, care s-a plâns că echipa este slab pregătită: „în minutul 60 mor toți pe teren. Abia mai mișcă, nu mai au deloc vlagă. Să facă antrenamente mai lungi și mai sănătoase, nu să-i alinte”. Ca la un semn, s-au auzit voci chiar din vestiar care s-au plâns de exact același lucru pe care i l-a reproșat lui Pintilii și Gigi Becali: antrenamente sunt prea scurte și prea ușoare. În replică, Mihai Pintilii i-a spus patronului că intensitatea antrenamentelor va crește gradual, iar dacă mai insistă, pleacă. „Nu vreau să omor jucătorii pe căldurile astea. În toamnă ar fi terminați”, i-ar fi spus Pintilii patronului.

 

FCSB este lider în Liga 1  cu maximum de puncte, însă a părăsit cupele europene. Eliminarea în fața danezilor de la Nordsjaelland l-a făcut pe Gigi Becali să tragă niște concluzii care l-au iritat pe Mihai Pintilii. „Se întâmplă ceva. După minutul 60  nu mai sunt în stare să alerge, sunt morți pe teren. Iar la cornere nu e unul în stare să centreze ca lumea. I-am zis și lui Pintilii: pune-i o oră după antrenament să facă 1000 de centrări. A zis că nu lungește antrenamentele, că dacă nu-l las în pace, pleacă. Nu vreau să spun eu mai multe, dar jucătorii ar vrea și ei pregătire mai multă. Eu nu de la mine le spun, tot de la echipă le știu. Jucătorii cer antrenamente mai lungi, ședințe tactice și exerciții mai grele”, a spus patronul. Răspunsul lui Pintilii a sunat a mai mult a amenințare. Surse din club ne-au spus că Pintilii i-ar fi răspuns „destul de obraznic lui Gigi”. „Fă tu schimbările cum vrei, dar nu te amesteca în pregătirea echipei. Asta e treaba noastră”, i-ar fi spus Mihai Pintilii lui Gigi Becali.

Mihai Pintilii vrea să fie antrenor cu patalama

Aceleași surse ne-au dezvăluit că Mihai Pintilii este cel care se ocupă efectiv de toată pregătirea echipei și că Elias Charalambous este un fel de consultant al lui, „însă «Pinti» s-a săturat de situația asta că nu poate comunica cu jucătorii în timpul meciurilor, că totul trebuie să-i transmită cipriotului. Nici comunicarea dintre ei nu este perfectă, niciunul nevorbind prea bine engleza și uneori în teren ajung alte indicații la jucători”, ne-au spus sursele. Conform acestora, Pintilii chiar vrea să plece o perioadă de pe banca FCSB și să se ocupe de școala de antrenori. „Se consideră atârnător și nu mai suportă nici criticile din spațiul public, când i se tot spune că fără licență de antrenor nu are ce căuta pe bancă. Nu mai dă indicații în timpul meciurilor, iar asta nu-i convine deloc. De asta vrea să plece până o să fie antrenor în regulă. Este un antrenor de mare viitor. A demonstrat că se pricepe, însă de când nu mai poate da indicații nu mai este la fel. Este frustrat, mai ales că el nici măcar nu și-a dorit să sară etapele în meseria de antrenor, dar a fost împins în față de Gigi. S-a ajuns unde s-a ajuns și de asta vrea să plece și să nu mai existe discuții vizavi de el și de rolul lui. Acum au mai venit peste el și sfaturile lui Gigi despre cum să pregătească echipa la antrenamente. Cred că e deja prea mult pentru el”.

De ce Marius Șumudică nu are cum să antreneze FCSB

Gigi Becali a tot declarat că l-ar dori pe Marius Șumudică, liber de contract în acest moment, pe banca FCSB-ului. Chiar au avut loc negocieri, însă există o mulțime de probleme care nu vor avea rezolvare. Una dintre ele este că Șumudică nu va accepta niciodată vreo sugestie de la Gigi Becali. O altă problemă este aceea că o numire a lui Șumudică va aduce la pachet și stafful lui tehnic. Asta ar însemna îndepărtarea tuturor celor de pe bancă, inclusiv a preparatorului fizic Thomas Neubert, om pe care Gigi nu-l va concedia în ruptul capului. MM Stoica va avea o influență mai mică la echipă. Apoi, o condiție esențială pusă de Șumudică este aceea ca Gigi Becali să se abțină la orice referire publică vizavi de echipă, la joc, schimbări, rezultate etc. Iar cine-l cunoaște pe Gigi Becali știe că el nu se poate abține. Nu în ultimul rând, o colaborare cu Gigi Becali i-ar închide definitiv lui Șumudică ușa revenirii pe banca Rapidului. De altfel nici suporterii FCSB nu-l agreează pe Șumi, cunoscut pentru gesturile obscene pe care le-a tot făcut de-a lungul timpului înspre Peluza Nord. Aceștia, preventiv, au și avut câteva lozinci „expresive” la adresa lui, ca să știe din capul locului ce-l așteaptă dacă va ajunge la FCSB.

Șansa lui Elias Charalambous

O plecare a lui Pintilii l-ar lăsa pe cipriot titular pe banca echipei, însă va trebui să asculte „cu sfințenie” de sfaturile preparatorului fizic Thomas Neubert, dar nu va mai fi considerat „adjunctul cu Licența Pro”. Gigi Becali nu se va mai grăbi să angajeze un alt antrenor, iar Elias Charalambous ar avea ocazia să demonstreze că este și antrenor, nu doar posesor de licență.

×
Subiecte în articol: fcsb eliminare Conference League