x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali vrea sa castige Oscarul

Gigi Becali vrea sa castige Oscarul

23 Mar 2004   •   00:00

Pe parcursul a cateva zile, regizorul scotian Colin McCabe, care traieste la Los Angeles, va realiza in Bucuresti un film documentar cu verii Ioan si Gigi Becali.

Cu ajutorul peliculei, britanicul doreste sa-si depuna candidatura la castigarea Oscarului.

FILMAT. Duminica dimineata, McCabe a discutat cu presedintele Rapidului, iar seara s-a aflat impreuna cu doi cameramani in loja patronului Stelei, pe care l-a urmarit pe toata durata derby-ului. Mandru de interesul manifestat de regizor, la finele meciului, Gigi Becali a depasit tristetea provocata de egalul cu Rapid, exclamand in fata camerelor de luat vederi: „O sa castig Oscarul! O sa vedeti cine e Gigi Becali!".

NERVOS. Pe intreaga durata a meciului, boss-ul stelist a oferit un adevarat spectacol. El a avut dese iesiri nervoase la adresa presedintelui CCA, Ion Craciunescu, aflat chiar in loja de langa cea a lui Becali: „Ma asteptam sa se intample asa, doar nu putea sa tina Craciunescu cu Steaua sau sa fie echidistant. Se stie bine cu cine e el prieten!", a rabufnit patronul ros-albastrilor la final. Dupa mai putin de o ora, invitat la „Recursul Etapei", Gigi Becali a adoptat un ton mult mai rezervat vizavi de prestatia arbitrilor. „A gresit de mai multe ori impotriva noastra, decat a Rapidului. A reusit sa ne ciupeasca".


Dorinel Munteanu: „Steaua nu sta doar intr-un jucator"

La 36 de ani, Dorinel Munteanu a fost cel mai bun jucator stelist. Dupa 11 ani, el a marcat, din nou, in Divizia A, dar bucuria golului a fost umbrita de accidentarea suferita in minutul 48. Dupa iesirea lui, Steaua a avut de suferit.

  • Jurnalul National: Dorinel, ce s-a intamplat?

    Dorinel Munteanu: Am simtit o durere in spatele piciorului drept si am cerut schimbarea. Deocamdata nu stiu care este diagnosticul, dar sper sa nu fie nimic grav, ca sa joc cu Dinamo.

  • Meciul cu Rapid cum a fost?

    A fost un derby reusit, spectaculos. Pe noi ne dezavantajeaza rezultatul, pentru ca eu cred ca Steaua a fost mai buna. Le-am facut cadouri rapidistilor la care nici ei nu se asteptau. Vinovati suntem cu totii, nu un jucator sau altul.

  • Cat de mult a contat schimbarea ta in economia jocului?

    Nu stiu, dar Steaua nu sta intr-un singur jucator. Eu spun ca se pun bazele unei noi echipe a Stelei.

  • Au scazut sansele la titlu?

    Dinamo a profitat de pe urma acestui rezultat, dar urmeaza meciul direct. Nu s-a schimbat nimic, mergem in Stefan cel Mare sa castigam.


Dan Petrescu „Meritam sa castigam"

Dan Petrescu a revenit in Ghencea in postura de adversar al echipei la care s-a format. „Bursucul" a evitat prima intalnire cu suporterii stelisti, el ramanand pe tunel in timpul incalzirii.

  • Jurnalul National: Multumit de rezultat?

    Dan Petrescu: Intr-o oarecare masura. Fiecare echipa a dominat cate o repriza, dar in cea de-a doua, Rapid a fost mult peste Steaua. Numai ghinionul a facut ca noi sa nu invingem. Rapid merita sa castige.

  • Mai credeati intr-o revenire la 1-3?

    I-am spus lui Marian Rada ca, daca marcam pana la pauza, invingem. Am gresit de putin.

  • Ce le-ati spus la pauza elevilor tai?

    Nu cred ca ati vrea sa stiti.

  • Ce s-a intamplat in prima repriza?

    Au fost unele grave greseli personale ale jucatorilor nostri. Steaua ne-a fost superioara prin evolutia jucatorilor care stiu sa paseze si sa tina mingea.

  • E avantajata Dinamo de acest rezultat?

    Teoretic, la acest moment, da. Pentru noi insa si acest egal e bun, pentru ca la egalitate de puncte cu Steaua vom fi avantajati de rezultatele directe. Pentru noi, jocul cu Steaua a fost un plus la capitolul moral. Am mare incredere in echipa mea.


Craciunescu l-a notat cu 8 pe Tudor

Arbitrajul lui Alexandru Tudor a fost apreciat drept aproape perfect de catre presedintele CCA, Ion Craciunescu. „Am vazut poate cel mai bun arbitraj prestat la noi in ultimii aproximativ doi ani", s-a destainuit seful arbitrilor unor apropiati imediat dupa incheierea derby-ului. Surse apropiate CCA sustin ca Tudor a primit nota 8 in raportul de intocmit de Craciunescu, observatorul meciului Steaua - Rapid. De asemenea, prestatia celor doi asistenti, Onita si Nica a fost si ea catalogata drept foarte buna.

Rachita, lovit de jandarmi!

Accidentat in partida de la Brasov, libero-ul Stelei, Valeriu Rachita a tinut sa urmareasca partida de pe banca de rezerve, pentru a fi alaturi de colegii sai. Insa, Vivi a avut parte de un moment mai putin placut. Trimis in tribune de catre arbitrul de rezerva, Siviu Bogdan, stelistul a fost bruscat si chiar lovit de jandarmii care nu l-au recunoscut desi era imbracat in treningul Stelei. Incidentul a fost aplanat cu greu de oamenii din jur si de interventia catorva persoane din staff-ul ros-albastrilor: „Da, a fost ceva incredibil si nu mi s-a mai intamplat asa ceva, dar nu se compara cu amaraciunea provocata de pierderea celor doua puncte", a declarat ieri Rachita.

Radoi, la meciul 100 in Divizia A

Duminica seara, dupa spectaculosul 3-3 in derby-ul cu Rapid, Steaua a cedat primul punct pe teren propriu in aceasta editie de campionat. In turul campionatului formatia antrenata de Victor Piturca primise doar doua goluri pe stadionul din bulevardul Ghencea si 6 in toate celelalte 16 partide ale sezonului. De asemenea, fundasul ros-albastrilor, Mirel Radoi a evoluat in meciul 100 din Divizia A, in timp ce atacantul rapidist Daniel Niculae, care a adus egalarea pentru giulesteni chiar in urma unei gafe a lui Radoi, s-a aflat la meciul cu numarul 50.

Paul Andone
Mihai Igirosanu

×
Subiecte în articol: sport steaua gigi becali