x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi a semnat cu Galatasaray

Hagi a semnat cu Galatasaray

23 Mar 2004   •   00:00

Gica Hagi s-a inteles ieri cu conducerea clubului la care a evoluat cinci ani, pentru a prelua postul de antrenor principal. „Regele" a semnat un contract valabil pana in vara.

Cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile, Gheorghe Hagi, va antrena, in urmatoarele 2 luni, cu optiune pe inca doi ani, pe Galatasaray Istanbul, echipa la care a obtinut cele mai mari performante ca jucator.

Zvonurile vechi de mai bine de o luna conform carora Gica Hagi urma sa preia conducerea tehnica a lui Galatasaray de la demisionarul Fatih Terim s-au adeverit ieri, cand fostul selectioner a semnat pentru gruparea „Cim Bom Bom" un contract valabil pana la finalul acestui sezon, cu optiune pentru inca doi ani. El a fost adus la echipa de presedintele reales Ozhan Canaydin, cu toate ca acesta il promisese pe banca pe francezul Jean Tigana.

OPTIMIST. „Voi semna pina la finalul acestui sezon si apoi pentru inca doi ani. Galata trebuie sa revina in cel mai scurt timp acolo unde ii este locul, iar la anul sa atacam titlul", a spus „Regele", care a fost insotit la negocierile cu oficialii lui Galatasaray de cumnatul sau, impresarul Gica Popescu, fost coleg cu el la echipa turca.

BUCUROS. Fostul selectioner a fost foarte emotionat in momentul revederii cu fostii coechipieri, pe care i-a avertizat insa ca lucrurile nu mai sunt ca pe vremea cand era jucator. „Trebuie sa demonstreze ca mai au multe de spus, iar eu imi voi vedea de treaba mea si trebuie sa formez o echipa si un grup care sa munceasca in aceeasi directie", a declarat Hagi, care considera numirea la Galata o mare provocare, pe care o astepta de mult timp. Romanul a adaugat ca-l respecta foarte mult pe fostul antrenor Fatih Terim, cu care a ramas in relatii excelente.


Palmares impresionant la Galata

In 1996, cand s-a transferat de la FC Barcelona la Galatasaray Istanbul, Hagi a fost acuzat ca a facut cea mai mare greseala. Dimpotriva, timp de 5 ani, cat a evoluat in Turcia, „Regele" a obtinut cele mai mari performante din cariera. Palmaresul sau la „Cim Bom Bom" cuprinde 4 titluri de campion consecutive (1997-2000), de doua ori Cupa Turciei (1999 si 2000), Cupa UEFA (editia 1999-2000) si Supercupa Europei (2000).

Duel cu romanii in urmatoarele doua meciuri

Primele meciuri ale lui Hagi pe banca lui Galatasaray vor fi impotriva conationalilor sai. Vineri, in etapa a 27-a a campionatului Turciei, el se va deplasa la Samsunspor, echipa fostului dinamovist Giani Kirita. Dupa aceea, pe 3 aprilie, „Regele" va da piept, in derby-ul cu Besiktas, cu fostul sau tehnician de la Galatasaray, Mircea Lucescu, precum si cu fostii coechipieri de la „nationala", Daniel Pancu si Adrian Ilie.

Criticat de presa turca

Atunci cand a inceput sa fie vehiculat numele lui „Maradona din Carpati" la carma lui Galatasaray, presa turca a primit cu foarte multa raceala si ironie aceasta ipoteza. „Singurul lucru pe care Hagi il are in comun cu antrenoratul este ca este de aceeasi nationalitate cu Lucescu", a scris atunci una dintre gazetele otomane. „Mie imi place unde este presiune. Sunt condamnat sa castig prin mentalitatea pe care o am. Nu ma sperie nimic", a replicat Hagi.

Catalin Fainisi

×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi galata