x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi, gand de demisie

Hagi, gand de demisie

24 Ian 2005   •   00:00

Antrenorul roman a declarat intr-o conferinta de presa ca nu intentioneaza sa demisioneze. Cu toate acestea, relatiile sale cu oficialii gruparii turce sunt pe zi ce trece mai incordate.

DELIA GOMOESCU

RAZBOI. Hagi le-a spus sefilor sai de la Galatasaray ca nu are de gand sa fie o marioneta si, atata timp cat este responsabil pentru rezultate, vrea sa ia si decizii
Desi sambata, dupa meciul cu Bursaspor, era gata sa-si prezinte demisia, ieri, Gheorghe Hagi s-a razgandit. Antrenorul roman a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca nu se gandeste sa abandoneze banca tehnica a lui Galatasaray. "Am fost adus aici datorita carierei mele. Am venit ca sa imi fac datoria pana la capat. Ma voi lupta pana la sfarsit", a spus Hagi.

TENSIUNI. Totusi, relatiile dintre tehnicianul roman si conducerea clubului din Istanbul nu sunt din cele mai bune. "Regele" este nemultumit de faptul ca Galatasaray are probleme financiare. "Jucatorii acestei echipe nu isi primesc banii. Dar ne luptam in astfel de conditii", a afirmat Hagi, care considera ca Galata este formatia din Turcia care a cheltuit cel mai putin pentru achizitionarea unor noi fotbalisti. Se pare ca gruparea are datorii de 80 de milioane de dolari. In plus, antrenorul roman a fost foarte afectat de situatia creata la meciul cu Bursaspor, cand Ovidiu Petre a fost huiduit de suporteri. Hagi crede ca nu jucatorul, ci el a fost adevarata tinta a protestelor si a dat vina pe conducerea clubului pentru acest lucru, mai ales ca unii dintre oficiali i-au spus ca nu vor fotbalisti romani la Galata. "Ei au uitat insa ca si eu sunt roman", a adaugat Hagi.

DISCUTII. Presa turca scrie ca "Regele" si-a exprimat nemultumirea in legatura cu atitudinea conducerii si intr-un cerc de prieteni. "Eu stiu cum trebuie sustinut un antrenor de conducerea clubului. Am vazut perioadele dificile ale lui Fatih Terim si ale lui Mircea Lucescu. Ei nu au fost lasati niciodata singuri. Au fost sustinuti mereu. Eu nu sunt sprijinit de conducere", ar fi spus Hagi.

PLESAN
Potrivit cotidianului Star, Gheorghe Hagi nu mai vrea sa-l aduca la Istanbul pe Mihaita Plesan pentru ca se teme ca jucatorul sa nu aiba parte de acelasi tratament din partea suporterilor ca si Ovidiu Petre. "Antrenorul roman a anuntat conducerea clubului ca a renuntat la ideea achizitionarii lui Plesan pentru ca protestele la adresa lui Petre l-au deranjat si se teme ca mijlocasul Universitatii sa nu pateasca la fel", noteaza Star. Cotidianul Fanatik scrie insa ca adevaratul motiv pentru care Plesan nu mai vine ar fi acordul dintre Galatasaray si fotbalistul lui Bayern MÜnchen Ze Roberto. Altfel, jucatorii lui Galatasaray au decis sa nu mai salute tribunele in urmatoarele meciuri, in semn de protest fata de faptul ca fanii l-au huiduit pe Petre.

CRITICAT
Vicepresedintele lui Galatasaray, Ergun Gursoy, a declarat ca nu are nici o legatura cu protestele suporterilor din meciul cu Bursa. "Eu nu am puterea sa provoc tribunele. Hagi vorbeste fara sa stie", a spus Gursoy. Un alt oficial al clubului, Fatih Goksen, a spus ca Hagi ar trebui sa evite sa faca declaratii ce pot dauna gruparii. "Nici noua si nici celor 6.000-7.000 de suporteri prezenti la stadion nu ne-a placut fotbalul jucat sambata. Hagi ar trebui sa evite sa incordeze si mai mult situatia cu astfel de afirmatii", a declarat Goksen.

×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi