x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi, la un pas de demisie!

Hagi, la un pas de demisie!

23 Iul 2004   •   00:00

Cariera de antrenor a lui Gica Hagi la Galatasaray a intrat in impas. Intre cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor si vicepresedintele Ergun Gursoy a izbucnit un puternic scandal, iar Hagi a fost la pas de a demisiona.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Motivul conflictului a fost determinat de faptul ca Gica Hagi nu a dorit sa-l includa in delegatia oficiala care s-a deplasat in cantonamentul din Germania pe asistentul lui Gursoy, Ayhan Akbin.

MOTIVE. Cotidianul Star a dezvaluit ca Hagi s-a aratat iritat deoarece Akbin s-a implicat in cateva probleme legate de transferuri fara sa-l consulte. De asemenea, tehnicianul l-a informat pe presedintele Ozhan Canaydin ca Akbin perturba atmosfera din interiorul echipei, nefiind agreat de fotbalisti. Potrivit celor de Millyet, daca scandalul dintre Hagi si Gursoy va continua, tehnicianul roman va fi inlaturat, locul sau urmand a fi preluat de fostul selectioner al Turciei, Mustafa Denizli.

TARAN. Antrenorul Galatei ar fi pierdut si sprijinul majoritatii membrilor Consiliului de Conducere, fiind sustinut in prezent doar de presedintele Ozhan Canaydin. "Ha-gi a fost un mare fotbalist, dar ca antrenor el este un taran. Noi credeam ca va face o echipa noua, dar el se comporta cu jucatorii lui ca si cum ar fi inca fotbalist", suna criticile unui reprezentant al forului respectiv. Iritat la culme, Hagi l-a contactat pe presedintele Canaydin, caruia i-a marturisit ca vrea sa demisioneze. Liderul gruparii de pe "Ali Sami Yen" l-a convins pe Hagi sa renunte la acest gand, asigurandu-l de sustinerea sa.

AMICAL

Miercuri, in cantonamentul din Germania, Galatasaray a terminat la egalitate, 3-3 (2-1), meciul amical impotriva campioanei en-titre a Cehiei, Banik Ostrava. Golurile echipei antrenate de Gheorghe Hagi au fost reusite de Necati (’13), Hasan Sas (’18) si Hakan Sukur (’62), in vreme ce pentru cehi au punctat Matusovici (’4 - din penalty), Licka (’60) si Heinz (’70). Ovidiu Petre a evoluat pana in minutul 86, cand a fost inlocuit cu Ugur.

KESERU

Dupa ce a semnat un contract pe patru ani cu FC Nantes, Florin Bratu a efectuat ieri primul antrenament sub comanda lui Loic Amisse. Alaturi de ceilalti nou-veniti, Capoue, Caceres, Viveros si Bagayoko, fostul rapidist a fost primit cu elogii de suporterii "canarilor", la fel ca si de presa din Hexagon. "Nantes si-a gasit atacantul", a titrat L’Equipe despre atacantul ce a costat pe Nantes doua milioane de euro. Bratu a fost laudat de celalalt roman de pe malul Atlanticului, Claudiu Keseru, care a spus despre el: "Veti vedea repede ca e un jucator foarte bun. Este rapid, tehnic, are multe calitati. Normal, doar e roman!".

PANCU

Daniel Pancu crede ca Galatasaray, antrenata de Gheorghe Hagi, are sanse sa castige campionatul Turciei in sezonul urmator. "Galata are sanse, desi nu a facut achizitii importante. Cred ca poate castiga titlul, mai ales deoarece va implini in 2005 100 de ani de la infiintare", a declarat Pancu. El a spus ca, desi a primit oferte de la Chelsea si de la Sahtior Donetk, isi doreste sa ramana la Besiktas.
×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi