x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal feminin / Oltchim a dărâmat Lada. Gavrilescu se abţine să vorbească de calificarea în semifinale!

Handbal feminin / Oltchim a dărâmat Lada. Gavrilescu se abţine să vorbească de calificarea în semifinale!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Ian 2009   •   00:00
Handbal feminin / Oltchim a dărâmat Lada. Gavrilescu se abţine să vorbească de calificarea în semifinale!

Ioan Gavrilescu, preşedintele CS Oltchim Rm. Vâlcea, pare să rămână cu picioarele pe pământ după victoria zdrobitoare în faţa Lada Togliatti. Gavrilescu spune că va avea o şedinţă cu jucătoarele pentru a le spune că încă nu sunt calificate în faza următoare a Ligii Campionilor, după victoria de duminică, scor 30-19, cu Lada Togliatti.



"Avem şase puncte, dar nu pot uita că suntem în situaţia Stelei care avea tot şase puncte după patru etape, apoi a pierdut următoarele două partide şi a ratat calificarea. Mai avem nevoie de minimum un punct pentru a fi siguri de prezenţa în grupele principale ale ligii Campionilor. Mai avem de jucat două meciuri foarte dificile, în deplasare la Larvik şi pe propriul teren cu Podravka, o echipă periculoasă şi imprevizibilă. Lucrurile se pot lămuri complet în etapa viitoare a ligii, chiar dacă noi pierdem la Larvik, cu condiţia ca Podravka să nu câştige la Lada. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm la mâna rezultatelor. Trebuie să ne calificăm prin propriile puteri. Voi avea o şedinţă cu fetele şi tehnicienii pentru a-i trezi puţin din euforia acestei victorii. Cu toţii trebuie să înţeleagă că lupta nu este terminată", a precizat Gavrilescu pentru Mediafax.

Oficialul Oltchim se declară mulţumit de parcursul echipei sale în această ediţie a Ligii Campionilor la handbal feminin şi de succesul clar contra campioanei Rusiei: "Contra Ladei am făcut o primă repriză bună şi o a doua foarte bună. Partida a fost câştigată de apărare care a funcţionat foarte bine, în condiţiile în care pe faza de atac am ratat foarte mult, chiar şi în situaţii de unu la unu cu portarul advers. Sunt două puncte importante care ne menţin pe primul loc al clasamentului, lucru care nu poate decât să ne bucure. Sunt mulţumit de antrenorul Ivica Rimanici, cel care a demonstrat că este un adevărat profesionist". Ioan Gavrilescu a recunoscut că îşi doreşte împrumutul până în vară a unei jucătoare de la Lada Togliatti, în condiţiile în care campioana Rusiei nu se califică în primăvara europeană: "Am avut o discuţie cu directorul de la Lada, la finele meciului de duminică. Discuţia a fost mai mult de complezenţă dar recunosc că i-am propus să ne împrumute o handbalistă până la vară. Este vorba de Davidenko, un inter dreapta care ne-ar putea ajuta mult în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor. Steluţa Luca este o handbalistă admirabilă care este foarte utilă Oltchimului, dar care ar avea nevoie de o dublură pe postul său".

În ceea ce priveşte lupta din campionat, preşedintele Oltchimului este de părere că echipa sa nu se poate considera încă învingătoare. "Am avut mari probleme la Cluj-Napoca în faţa unei echipe care în acest moment este în lupta pentru evitarea retrogradării. Trebuie să fim foarte atenţi. Liniştea din Liga Naţională este una aparentă. Eu sunt convins că Braşovul nu s-a resemnat şi că aşteaptă pasul nostru greşit. Ne facem de ruşine dacă pierdem campionatul. Ar fi ruşine să ajungem în semifinalele Ligii Campionilor şi să pierdem la Buzău sau Deva", a declarat Gavrilescu. Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a obţinut, duminică, pe teren propriu, cea de-a treia victorie din cadrul grupei C preliminare din Liga Campionilor, în faţa formaţiei ruse Lada Togliatti, cu scorul de 30-19 (13-9), menţinându-se lider după patru etape disputate.

×
Subiecte în articol: sport