x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Helesteanu, radiat

Helesteanu, radiat

26 Apr 2005   •   00:00

"Centralul" iesean a recunoscut ieri ca a stat in tribuna alaturi de oficialii lui CFR Cluj, cu numai cateva ore inainte de a-i arbitra contra lui Apulum.


  • de DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE
  • SPORT
  • IN OFSAID. Helesteanu (cu sapca) si colegii sai, surprinsi in delegatia celor de la CFR Cluj
    Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a anuntat ieri ca l-a retinut, pe termen nelimitat, de la delegari, pe arbitrul iesean Anton Helesteanu, care trebuia sa conduca azi meciul dintre Apulum si FC Brasov.

    COMPROMIS. Pe 9 aprilie, Helesteanu s-a aflat la Cluj, unde a condus partida dintre CFR si Apulum. In dimineata meciului, arbitrul a incalcat grav regulamentul CCA, acesta intrand in contact cu oficialii si jucatorii clubului gazda la o intalnire de Divizia B, dintre "U" Cluj si UTA, disputat pe stadionul "Ion Moina". Initial, arbitrul a negat, spunand ca nu-si mai amintea mare lucru din acea dimineata. Ieri insa, memoria i-a revenit fulgerator, dupa ce in Gazeta Sporturilor a aparut o poza care infatiseaza intreaga brigada de arbitri alaturi de conducatorii lui CFR. Dupa ce i-a cerut explicatii, Ion Craciunescu a luat decizia de a-l suspenda nelimitat de la delegari. "Nu vom tolera arbitri care se abat de la regulament. Nu avea ce sa caute acolo, impreuna cu tot staff-ul Clujului."

    IERTATI. In locul lui Helesteanu, meciul dintre Apulum si FC Brasov va fi arbitrat de buzoianul Victor Stanisteanu. In ceea ce-i priveste pe asistentii Tripa si Meghesean, prezenti si ei in tribuna alaturi de Helesteanu, impreuna cu oficialii clujeni, acestia n-au fost sanctionati, primul urmand sa oficieze azi la Apulum - FC Brasov, iar Meghesan la "U" Craiova - FC National.

    BALAJ
    Seful arbitrilor s-a aratat stupefiat de greselile comise in acest retur de baimareanul Cristi Balaj, care, in sase partide, a avut trei mari erori. "La meciul CFR Cluj - U Craiova, Balaj a comis o greseala indiscutabila. La faza in care a fost implicat Plesan trebuia dictat penalty. Nu se poate spune ca a viciat rezultatul, pentru ca nu stiu daca penalty-ul ar fi fost transformat sau nu. In orice caz, repet, este o greseala grava", a spus Craciunescu, care a spus ca i-au dat lacrimile pentru situatia din clasament a Craiovei. Balaj i-a comunicat presedintelui CCA ca simte nevoia unei pauze si n-a fost azi delegat.

    TUDOR IN EUROPA
    Singurul moment in care Craciunescu s-a aratat mai destins a fost cel in care a anuntat faptul ca FIFA a decis ca o brigada romaneasca, formata din Alexandru Tudor - Cr. Nica si A. Onita, sa oficieze la partida Albania - Ucraina, din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondiala, grupa a 2-a. De asemenea, rezerva va fi Marian Salomir. "Nu pot sa spun ca Tudor este cel mai bun arbitru roman, pentru ca eu conduc un grup, si n-ar fi fair-play sa fac asemenea aprecieri. Indiscutabil insa, pot spune ca este unul dintre cei mai buni oameni pe care-i avem", a mai zis presedintele CCA.

    STRAINI
    Ion Craciunescu a precizat ieri ca a primit o adresa oficiala din partea clubului Farul Constanta, prin care "marinarii" solicita CCA aducerea unei brigazi straine de arbitri la finala Cupei Romaniei, contra lui Dinamo: "Era un lucru la care ne gandeam si noi. Mai mult ca sigur, asa vom proceda, mai ales ca UEFA incurajeaza astfel de initiative. Daca nu se va putea, avem si noi arbitri capabili".
    ×
    Subiecte în articol: sport heleşteanu