x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport I-a rezolvat Rapid

I-a rezolvat Rapid

05 Apr 2004   •   00:00

Golul reusit de Sabin Ilie in secunda 40 a ucis din start visul lui Sorin Cartu. Tehnicianul Otelului nu a mai gasit cheia de a desface o defensiva exacta, cu un Galamaz fara greseala. A fost razbunarea „visinie" dupa eliminarea din „sferturile" Cupei Romaniei.

Esecul din etapa trecuta, suferit in fata celor de la FC National, lasase Rapidul la 8 puncte in spatele lui Dinamo si toata suflarea „visinie" parea resemnata. Numai ca pacientul giulestean s-a resuscitat si a plecat de la Galati cu sacul plin. Succesul scurt de la Dunare, coroborat cu esecul „cainilor" in Cotroceni, a readus sperantele langa sine.

BETON. Cei 14.000 de fani galateni nu au apucat sa se aseze bine pe scaune ca Sabin Ilie le-a stricat ziua. A fost o faza in urma careia Pelin ar trebui sa se gandeasca serios la „pensionare". Atacantul rapidist a defilat pe langa o umbra si l-a invins pe portarul galatean cu un sut pe care numai el poate sa-l inventeze. Era doar secunda 40 si tot esefodajul gandit de Sorin Cartu s-a daramat. Cu avantajul moral, rapidistii s-au betonat in aparare, Dan Petrescu uitand de stilul englezesc, trecand la unul inestetic, dar castigator.

OBIECTIV. „Pentru mie conteaza in primul rand punctele, nu spectacolul. Cand joci frumos si pierzi nu te iarta nimeni. Le-am spus baietilor sa joace la asteptare si sa astepte contraatacul. In final a iesit exact obiectivul pe care l-am dorit", a comentat Dan Petrescu strategia impusa la Galati.

SABIN. Revenit dupa suspendare, Sabin Ilie a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai giulestenilor. „Marele regret este ca am pierdut puncte nemeritat. Daca bateam pe FC National eram acolo, la bataie. Oricum, ii anunt pe dinamovisti ca venim spre titlu. «Dinamo, venim» este sloganul nostru", a declarat la final atacantul rapidist. El a mai adaugat ca s-a impacat cu „otelarul" Nanu, dupa incidentul care a dus la eliminarea amandorura la meciul retur din „sferturile" Cupei Romaniei.
Daniel Stan - Galati


„Rapid a facut antijoc!"

Antrenorul Otelului, Sorin Cartu (foto), era un monument de tristete la final. „Rapid a avut noroc cu golul din primul minut, dupa care a facut antijoc. Am mai spus-o si la Craiova. Nu pot antrena ghinionul. Daca Danciu inscria la bara din minutul 60, castigam. Asta este", a comentat tehnicianul. In timpul meciului, Cartu a avut un conflict cu Dan Petrescu, stins in cele din urma de arbitrul de rezerva: „Comenta orice decizie. Asa sunt antrenorii astia tineri, isi iau viteza repede". (Daniel Stan)

Boghici l-a injurat pe Serea

Presedintele galatenilor, Nicolai Boghici, a avut o iesire necontrolata la adresa arbitrului Ionica Serea. La final, in spatele tribunei oficiale, conducatorul Otelului l-a injurat pe „fluierasul" bacauan: „Nu se poate sa ne fure in halul asta. O jigodie", se confesa Boghici apropiatilor sai. Rugat sa detalieze, Boghici a argumentat: „Nu este prima oara cand ne fura acest domn Serea. A mai facut-o la Constanta, in tur. Un nesimtit. A dat totul numai pentru ei. Este clar ca nu ne are la inima". Oficialul gruparii de la Dunare a fost contrazis tocmai de antrenorul Sorin Cartu: „Nu arbitrajul ne-a invins. Ne-am batut singuri!". (Daniel Stan)

×
Subiecte în articol: sport