x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport În formaţie completă

În formaţie completă

de Dan Tomozei    |    01 Feb 2008   •   00:00
În formaţie completă

Andrei Pavel şi Cătălin Gârd s-au alăturat lotului României în cantonamentul de la Sibiu, în perspectiva întâlnirii cu Franţa, din turul întâi al Grupei Mondiale, programat săptămâna viitoare.

CUPA DAVIS - A mai rămas o săptămână până la meciul cu Franţa

 

Andrei Pavel şi Cătălin Gârd s-au alăturat lotului României în cantonamentul de la Sibiu, în perspectiva întâlnirii cu Franţa, din turul întâi al Grupei Mondiale, programat săptămâna viitoare.

După primul antrenament efectuat în Sala Transilvania, în care jucătorii de simplu au pus accent pe servicii şi retururi tăiate, iar cei de dublu au exersat cu precădere serviciul şi o cât mai bună acoperire a terenului, Pavel a declarat că reprezentativa “Cocoşului galic” este cel mai puternic adversar pe care România putea să-l întâlnească.

 

REALISM. “La Australian Open, Franţa a avut 16 jucători pe tablou, ceea ce este un record. Şi dacă vin cu echipa a patra sau a cincea, tot sunt puternici. Dar în Cupa Davis se produc multe surprize, mai ales în Grupa Mondială. Noi avem şansa să jucăm acasă şi sper să fim în formă şi sănătoşi. Anul trecut ne-au bătut, dar cred că atunci puteam face mai mult. Acum, cu publicul în spate, ar fi frumos să reuşim un rezultat bun”, a spus “Cneazul”. El a recunoscut că a fost impresionat de evoluţia lui Jo-Wilfried Tsonga la Australian Open, dar crede că plusul de experienţă pe care îl are în Cupa Davis ar putea fi decisiv. Aflat pe final de carieră, Pavel a spus că va încerca să dea totul împotriva francezilor, mai ales că nu vor mai fi foarte multe me­ciuri în Cupa Davis pentru el. După meciul de fotbal România – Italia, din 1990, Cupa Davis este cel mai important eveniment sportiv găzduit de Sibiu în ultimii 18 ani. La Sala Transilvania lucrările de amenajare sunt în toi. Muncitorii schimbă scaunele rupte, le montează pe cele lipsă, iar angajaţii fe­deraţiei încearcă să poziţioneze cât mai bine spaţiile de protecţie şi locurile rezervate oficialilor. Din cauza capacităţii reduse a arenei, cei mai mulţi iubitori ai tenisului vor fi nevoiţi să urmărească meciu­rile la televizor. Potrivit federaţiei, începând de azi, la casele de bilete din Sibiu şi Bucureşti vor fi puse în vânzare 700 de bilete.

 

 

Forget, prudent

Într-un interviu acordat site-ului Eurosport, căpitanul nejucător al Franţei, Guy Forget, a spus că se teme cel mai mult de “talentul românilor”, care evoluează deseori foarte bine atunci când joacă pentru ţara lor. “Pe Pavel îl ador, pentru că este foarte simpatic şi are un joc magnific. Trebuie să avem mare grijă de el. A fost subevaluat. Nu a avut rezultatele aşteptate, dar în anumite momente a jucat extrem de bine”, a declarat Forget. Acesta a atras atenţia că românii sunt periculoşi şi nu trebuie subestimaţi. “Nu jucăm cu nişte capre! Românii sunt va­loroşi. Mathieu l-a bătut pe Hănescu la Melbourne, dar a trebuit să joace foarte bine pentru a se impune. Dacă băieţii mei vor juca aşa cum au făcut-o în Australia, ar trebui să câş­ti­găm întâlnirea cu România”, a completat Guy Forget.

 

×
Subiecte în articol: sport