x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încredere şi curaj

Încredere şi curaj

de Marius Mihalcea    |    06 Iun 2008   •   00:00
Încredere şi curaj

EURO 2008 ● Gheorghe Hagi a vorbit despre şansele elevilor lui Piţurcă
Acestea sînt atributele care trebuie să-i caracterizeze pe “tricolori”, consideră fostul număr 10 al României.



EURO 2008 ● Gheorghe Hagi a vorbit despre şansele elevilor lui Piţurcă
Acestea sînt atributele care trebuie să-i caracterizeze pe “tricolori”, consideră fostul număr 10 al României.

Într-un interviu acordat ieri agenţiei NewsIn, Gheorghe Hagi a făcut o radiografie succintă grupei C, în cadrul căreia România va da piept cu Italia, campioana mondială en-titre, cu Franţa, vicecampioana lumii, şi cu Olanda.
“Toate partidele de la Euro vor fi grele, dar cea mai dificilă va fi, cu siguranţă, cea împotriva Franţei, pentru că, dacă vom obţine un rezultat pozitiv, ne putem gîndi la calificare”, a spus fostul selecţioner al naţionalei României. De ce anume au nevoie Mutu şi compania pentru a produce surpriza? “Pentru a trece de grupe, România trebuie să dea dovadă de încredere şi curaj. Nu trebuie să ne considerăm inferiori, chiar dacă vom întîlni adversari foarte puternici”, a afirmat Hagi. Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor a detaliat: “Eu am fost un optimist incurabil cînd eram jucător şi aşa sînt şi acum. Cred în şansele echipei naţionale, deşi mulţi spun că ne va fi aproape imposibil. Nu uitaţi că în 2000 am avut o grupă aproape la fel de grea, cu Anglia, Germania şi Portugalia, şi aţi văzut că ne-am calificat, şi asta datorită faptului că am crezut cu tărie acest lucru. Sînt convins că şi actuala generaţie are acest crez”. Favoritele lui Hagi, în afara României? “Am ţinut încă de mic cu Olanda şi Italia, şi aşa va fi şi acum.”

IL FENOMENO

“Adrian Mutu este un jucător foarte important pentru noi. A fost decisiv în aproape toate întîlnirile
din preliminarii şi cred că va fi şi acum. Cei mai importanţi jucători ai noştri sînt Mutu, Chivu şi Lobonţ, dar un rezultat mare poate fi reuşit doar pe baza unui colectiv foarte bun, fără nici un fel de fisuri”
Gheorghe Hagi

Adversari

Hagi s-a referit şi la echipele cu care se va confrunta România în grupa C. “Toate trei dispun de jucători foarte valoroşi. Iar în afară de Cannavaro, ceilalţi jucători care le vor lipsi Italiei, Franţei şi Olandei la acest turneu final nu mai sînt de mult reprezentativi pentru ţările lor. Nici Trezeguet, nici Inzaghi şi nici Seedorf n-au dus greul în calificări şi sînt convins că cei care le-au luat locul sînt mult mai periculoşi”, a spus “Regele”.

×
Subiecte în articol: sport sînt