x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iliescu rezolva problema lui Iordanescu

Iliescu rezolva problema lui Iordanescu

14 Feb 2004   •   00:00

Presedintele tarii s-a implicat pentru stingerea conflictului dintre lotul national de fotbal si Steaua. Fotbalistii lui Becali vor merge in Cipru o data cu stranierii.

Anghel Iordanescu caracteriza refuzul celor patru jucatori stelisti de a se prezenta in cantonamentul "tricolorilor" de la Limassol drept un act de sabotaj, patronul gruparii din Ghencea, Gigi Becali, a ripostat ieri in stilul caracteristic. Boss-ul Stelei sustine ca meciul cu Georgia, care va avea loc pe 18 februarie, la Larnaca, nu este inclus in calendarul oficial international. "Degeaba s-a facut atata tam-tam. Conform regulamentului FIFA, jucatorii nu sunt obligati sa se prezinte la echipa nationala decat cu 3 zile inaintea unui meci", a clamat Becali.

PRESEDINTELE. Elementul nou aparut in conflictul Steaua - FRF este intervent ia presedintelui Romaniei, Ion Iliescu. Acesta l-a insarcinat pe consilierul sau in probleme de sport, Octavian Stireanu, sa discute cu Gigi Becali pentru a potoli spiritele. "Faptul ca domnul Iliescu s-a implicat arata ca dictatura FRF nu poate ramane tolerata la nesfarsit. M-am intalnit personal cu dansul la Palatul Parlamentului si i-am multumit pentru sprijin", a completat patronul ros-albastrilor.

DECIZIE. Liderul din Ghencea a afirmat ca Munteanu, Dica, Dumitru si Radoi se vor prezenta totusi maine in cantonamentul nationalei, asa cum fusese stabilit initial. "Ei se vor prezenta o data cu jucatorii din strainatate si cu asta-basta. Iordanescu a vorbit de sabotaj. Si noi putem spune ca suntem sabotati. Ce, Iordanescu e stapan peste tot?!", a "tunat" Gigi Becali. Referitor la declaratiile patronului stelist despre meciul cu Georgia, Cristian Bivolaru, secretar general FRF a declarat: "Este o aberatie. Oricine poate verifica faptul ca meciurile primei zile, de pe 18, sunt date oficiale."

Gigi a marit contractele rebelilor Impresionat de atitudinea solidara a celor patru jucatori ai Stelei, Gigi Becali a hotarat sa le mareasca acestora contractele. "M-a miscat gestul lor. Le voi mari salariile pentru ca fac parte din familia Stelei. Cu astfel de jucatori suport orice razboi", a precizat Becali. In acest moment, Dorinel Munteanu are un contract anual de 120.000 de dolari, Mirel Radoi si Florentin Dumitru castiga 100.000 $, iar Nicolae Dica e platit cu 90.000 $.

"Nu plec eu capul in fata lor!" Referitor la amenintarile cu tribunalul trimise din Cipru de presedintele FRF, Mircea Sandu, Gigi Becali a declarat: "Sa ma dea in judecata. Eu nu sunt ca Sechelariu, sa platesc! Ma voi lupta cu ei pentru ca eu nu sunt obisnuit sa plec capul! Prefer sa ma lupt pentru principiile mele si sa mor decat sa mi le schimb. Oricum, turneul din Cipru s-a programat fara aprobarea cluburilor din Divizia A. Eu nu sunt ca alti presedinti, sa spun ca trimit toata echipa la lot".

×
Subiecte în articol: sport becali gigi becali