x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Incepe nebunia!

Incepe nebunia!

30 Iul 2004   •   00:00

Intre scandalurile legate de drepturile de televizare sau demisia lui Victor Piturca, Divizia A isi reintra in drepturi. In uvertura primei etape, Rapid se deplaseaza la Iasi, iar nou-promovata CFR Cluj va primi replica lui "Poli" AEK Timisoara.

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

Iubitorii fotbalului au avut parte de o vacanta activa, referirea fiind la faptul ca plictiseala fara fotbal a fost alungata de turneul final al Campionatului European. De astazi insa, Divizia A revine in actualitate. Sezonul 2004-2005 debuteaza cu doua partide interesante. Doua nou-promovate, "Poli" Iasi si CFR Ecomax Cluj, primesc replica celor de la Rapid, respectiv "Poli" AEK Timisoara.

DINAMO. Campioana a avut o vara agitata. Dupa despartirea de doi titulari, Alexa si Barcauan, zvonul plecarii altor cativa jucatori de baza, Florentin Petre, Danciulescu sau Claudiu Niculescu, a involburat apele in Stefan cel Mare. In cele din urma, conducerea a renuntat la "iarmaroc" si, pentru linistea fanilor, a bifat prin achizitii importante: fostii internationali Liviu Ciubotariu si Dennis Serban. In plus, "cainii" privesc optimisti debutul de sambata de la Constanta, dupa ce au invins in prima mansa a turului II preliminar al Ligii Campionilor cu 1-0 la Zilina.

STEAUA. Fara vreun trofeu in ultimii 3 ani, cea mai galonata echipa din Romania isi doreste revansa. Nu a vandut nimic, in schimb a transferat nume importante, precum bacauanul Andrei Cristea, "bancarul" Petre Marin si galateanul Sorin Ghionea. Numai ca, pana la visul de marire, "ros-albastrii" au mari probleme interne. Pe langa scandalul dintre patronul Gigi Becali si Dumitru Dragomir, privind drepturile de televizare, antrenorul Victor Piturca a renuntat cu doar 3 zile inainte de debutul cu Gloria Bistrita, in locul lui fiind desemnat italianul Walter Zenga!

RAPID. In Giulesti se poate spune ca a fost liniste. Dar o liniste apasatoare, avand in vedere ca s-au pierdut cateva transferuri importante, anume Lucian Goian si Adrian Cristea, ajunsi, culmea, la rivala Dinamo. Noul presedinte, Dinu Gheorghe, si noul antrenor, Razvan Lucescu, pun la cale o strategie pe termen lung, insa suporterii nu prea au rabdare. Pe "utima suta", si la Rapid s-a pus de un pui de scandal, marocanul Ziyati fiind indepartat din lot pentru indisciplina.

"U" CRAIOVA. Visul de marire al oltenilor pare sa prinda contur sub bagheta lui Mircea Rednic. Acestia par mai decisi ca niciodata sa se bata cu granzii din Bucuresti pentru cucerirea titlului de campioana. Transferurile reusite in aceasta pauza competitionala au adus linistea in tabara juvetilor, dandu-le sperante numerosilor suporteri ca, dupa foarte multi ani, echipa lor de suflet va fi in lupta pentru suprematie.

ETAPA I

Azi
  • 18:00 - "POLI" Iasi - Rapid National TV
    Arbitri: S. Corpodean - A. Onita, Oct. Sovre
  • 18:00 - CFR Cluj - "POLI" AEK Telesport
    Arbitri: Al. Tudor - N. Marodin, I. Cojocaru

    Sambata, 31 iulie
  • 18:00 - Sportul - Apulum - Telesport
    Arbitri: I. Serea - I. Popa, D. Iliescu
  • 20:15 - Farul - Dinamo Antena 1
    Arbitri: M. Salomir - Z. Szekely, Cr. Nica
  • 21:00 - FC National - FC Brasov TVR 2
    Arbitri: Cr. Balaj - M. Savaniu, B. Medrea

    Duminica, 1 august
  • 18:00 - FC Arges - U. Craiova National TV
  • 20:15 - Steaua - Gloria Bistrita TVR 1
  • 20:30 - FCM Bacau - Otelul Telesport
  • ×
    Subiecte în articol: sport