x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Apr 2008   •   00:00

SPANIA. Valencia a cîştigat Cupa Spaniei după ce a învins cu 3-1, în finală, pe Getafe. La învinşi, Cosmin Contra fost titular şi a jucat până în minutul 56, el obţinând penalty-ul din care echipa sa a marcat singurul gol. Aceasta este a două finală conse­cutivă de Cupa Spaniei pierdută de Getafe, după cea de anul trecut cu Sevilla.


PORTUGALIA. Benfica Lisabona, cu Laszlo Sepsi în teren din minutul 66, a ratat calificarea în finala Cupei Portugaliei, după ce a fost învinsă în semifinale, în deplasare, cu 5-3, de către Sporting Lisabona. Sporting va întîlni în finală pe FC Porto, la 18 mai.


ITALIA. Inter Milano a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, întîlnirea cu Lazio din prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei. Fundaşii Cristian Chivu (Inter) şi Ştefan Radu (La­zio) au fost integralişti. În cealaltă semifinală, AS Roma a învins, acasă, cu 1-0, pe Catania. Partidele retur se vor disputa la 7 mai.


COSR. În cadrul Adunării Generale a COSR, care a avut loc ieri, FR de Handbal a solicitat ca echipa feminină să plece la Beijing ceva mai tîrziu decît restul delegaţiei, dar şi să poată lua două jucătoare în plus, în timp ce Ivan Patzaichin, antrenorul lotului de canoe, doreşte un alt loc de cazare decît Satul Olimpic, deoarece sportivii săi intră în concurs în ultima parte a JO. “Vom încerca să rezolvăm aceste probleme. Organizatorii nu se opun să luăm două handbaliste în plus, dar ele nu au dreptul să stea în Satul Olimpic şi nici nu se vor putea antrena cu echipa”, a declarat preşedintele COSR, Octavian Morariu.


UCRAINA. Şahtior Doneţk s-a calificat în finala Cupei Ucrainei după ce a învins cu 3-0, pe teren propriu, pe Cernomoreţ Odessa, în manşa secundă a semifinalelor. Fundaşul Răzvan Raţ a fost integralist la Şahtior, care se impusese şi în tur, cu 2-1. Echipa lui Mircea Lucescu va întâlni în finală pe Dinamo Kiev, care a învins cu 1-0, în deplasare, pe Metalurg Doneţk, prin golul lui Tiberiu Ghioane.


HANDBAL. Antrenoarea echipei feminine Rulmentul Braşov, Mariana Tîrcă, crede că jucătoarele sale pot învinge mîine, de la ora 17:30 (în direct la Sport.ro), în deplasare meciul cu formaţia spaniolă Akaba Bera Bera, din prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor. “Este singura lor echipă rămasă în cupele europene. Vor fi susţinute, dar este extrem de important ca noi să nu ne lăsăm intimidate de acest lucru. Trebuie să tratăm jocul foarte serios şi nu cred că este imposibil de cîştigat”, a spus Tîrcă.

×
Subiecte în articol: sport