x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iordache, pasibil de inchisoare!

Iordache, pasibil de inchisoare!

25 Sep 2004   •   00:00

Medicul Dan Manu, seful Laboratorului de Medicina Legala Arges, a constatat ca barbatul necunoscut a decedat joi dimineata, in urma impactului cu automobilul fotbalistului dinamovist.

DANIEL STAN

Mai mult, analizele sangvine ale lui Adrian Iordache au relevat o alcoolemie initiala de 0,45 la mie. Potrivit politistilor, jucatorul poate fi acuzat de omor din culpa si risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 2 si 7 ani.

CONSTATARI. Conform autopsiei efectuate de serviciul Medico-Legal din Pitesti, decesul necunoscutului a survenit in urma impactului cu automobilul "Cielo", condus de fundasul lui Dinamo, Adrian Iordache. "Barbatul a fost lovit la soldul drept, dupa care a fost proiectat in sant. In cadere pe plan dur, a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu zdrobirea substantei cerebrale, care este, de fapt, cauza directa a decesului", a sunat verdictul medicului legist Dan Manu. In plus, dupa ce a cazut la pamant, barbatul a fost calcat de rotile autoturismului, fiindu-i depistate mai multe fracturi costale, de stern si de coloana, precum si multiple leziuni ale organelor interne.

CONCLUZII. Politistii pitesteni i-au luat fotbalistului un al doilea test de alcoolemie, la un interval de o ora de la accident, reiesind "doar" 0,30 la mie. Este adevarat ca si victima, in varsta de aproximativ 40-45 de ani, a prezentat o alcoolemie de 1 la mie, insa acest lucru nu il scoate din culpa pe Iordache, care risca inchisoarea.

RUDELE CONFIRMA CA FOTBALISTII AU BAUT

Rudele lui Iordache au adeverit faptul ca cei trei au chefuit miercuri seara in localul Duet, din comuna argeseana Bascov, dupa care au plecat spre Bucuresti. "Eu stiu ca a baut 100 de whisky si un red bull. M-a sunat pe la 4:30 si mi-a zis ca a avut un accident, dar nu este ranit. M-a rugat sa gasesc pe cineva sa-l tracteze, ca el asteapta echipajul politiei circulatie. M-am calmat, dar va dati seama ca nu am mai putut sa dorm. Pe la 6:00 m-a sunat din nou si mi-a spus sa-l trezesc pe tata si sa-l trimit la el, ca a dat de necaz. Atunci mi-a povestit ca politistii au gasit langa masina lui cadavrul unui barbat", povesteste Anca Iordache, sora fotbalistului. Anca este studenta la Drept si lucreaza in cadrul Inspectoratului de politie Arges. Doi martori extrem de importanti in caz sunt chiar fratii vitregi ai fotbalistului. Alin si Ionut Visan au trecut in noaptea cu pricina, la interval de cateva ore prin locul unde s-a petrecut accidentul, si amandoi spun ca abia l-au evitat pe barbatul beat. (Elly Carstea, Pitesti)

AMENZI

Iordache, Semeghin si Goian vor fi amendati conform Regulamentului de Ordine Interioara al FC Dinamo, pentru faptul ca au parasit Bucurestiul fara sa anunte conducerea tehnica. "In regulament se specifica faptul ca atunci cand un jucator pleaca la mai mult de 15 km trebuie sa anunte conducerea tehnica sau administrativa. Eu ce sa le mai fac? Ii sanctioneaza legea. Orice om care a gresit trebuie sa plateasca. Sa raspunda conform legii, ca este major", a declarat ieri antrenorul Ioan Andone. "A fost si anul trecut incidentul cu Dorin Semeghin, dar am crezut ca s-au potolit. Nu am stiut ca isi pierd noptile", a conchis tehnicianul.

ANDO STA

Ioan Andone a declarat ca nu va parasi echipa dupa returul cu Partizan Belgrad, programat joi. "Am avut o serie de rezultate negative si am declarat ca, daca nu voi putea rezolva problemele, este normal sa nu ma pun in calea dorintei unora, daca vor sa ma schimbe. Dinamo nu sta in Andone si nici eu nu stau in Dinamo", a spus tehnicianul, care a mentionat si faptul ca nici un jucator nu va parasi echipa pana la iarna. Mai mult, "Falcosul" priveste optimist spre grupele Cupei UEFA, fiind de parere ca "ros-albii" pot intoarce rezultatul de la Belgrad (1-3). "Cel mai important este sa nu primim gol. Sansele noi ni le-am facut mai mici."
×
Subiecte în articol: sport iordache