x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iordache, suspectat ca a omorat un om

Iordache, suspectat ca a omorat un om

24 Sep 2004   •   00:00

Dinamo pare un club blestemat. Dupa ce presedintele Nicolae Badea si-a sifonat Mercedesul de autoturismul lui Ovidiu Lipan "Tandarica" in urma cu doua saptamani, ieri a fost randul fotbalistului Adrian Iordache sa fie implicat intr-un eveniment rutier, de data aceasta petrecut pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

ELLY CIRSTEA, ANDREI NICOLESCU - Pitesti

In ultimii ani, mai multi reprezentanti ai lui FC Dinamo, fie ei jucatori, conducatori sau antrenori, au fost protagonistii unor accidente de circulatie soldate cu avarierea masinilor sau, mai grav, cu victime omenesti. Aflati sub obladuirea Ministerului de Interne, dinamovistii isi inchipuie ca pot conduce dupa propriile legi, convinsi fiind ca "cineva acolo sus" ii iubeste si ca faptele lor vor fi musamalizate cu dibacie.

CIRCUMSTANTE. Asa a gandit poate si Adrian Iordache ieri dimineata, in jurul orei 5:00, cand, aflat pe autostrada Bucuresti-Pitesti la volanul unui autoturism Cielo, ce-i apartine antrenorului secund Iulian Mihaescu, a iesit de pe carosabil si a intrat intr-un sant. Surpriza a fost insa mult mai mare dupa ce i-a fost tractat autoturismul si a constatat ca la cativa metri se afla un barbat neidentificat, in varsta de circa 50 de ani, care zacea fara suflare, cu leziuni la cap. Politistii si medicii legisti deplasati la fata locului incearca sa afle daca jucatorul este cel care l-a accidentat mortal pe barbatul necunoscut sau acesta a murit din alta cauza.

ALCOOLEMIE. Dupa antrenamentul de miercuri seara, antrenorul Ioan Andone le-a dat liber elevilor sai pana aseara la ora 18:00. Suficient timp pentru ca Iordache sa le faca o vizita "fulger" parintilor, la Pitesti. Din nefericire insa, fundasul dinamovist intentiona sa se intoarca in Bucuresti in cursul diminetii, astfel ca la ora 4:30 a plecat din orasul argesean. Obosit, Iordache a avut o clipa de neatentie in dreptul comunei Bradu, ce a condus la acest accident. Conform procedurii, soferul a fost supus la fata locului verificarii cu alcooltestul, rezultand o alcoolemie de 0,2 la mie. I s-au recoltat probe de sange, urmand ca rezultatele sa fie cunoscute in cateva zile, in timp ce cadavrul necunoscutului era scos din sant cu ajutorul echipajului de descarcerare. Un agent de paza aflat in zona in perioada premergatoare accidentului, Daniel Gheorghe, a precizat ca, in noaptea respectiva, l-a vazut pe barbatul gasit in sant cu o sticla in mana, in stare de ebrietate. Presedintele Nicolae Badea a refuzat sa comenteze acest incident, declarandu-ne sec: "Nu ma mai intrebati pe mine despre accidente sau lucruri de genul asta. Discutati cu cei din conducerea executiva!".

TELEFON BUCLUCAS

"Am pierdut controlul volanului deoarece m-am uitat la telefonul mobil. Am tras dreapta sa ma redresez, dar am derapat si n-am mai putut sa redresez masina. A inceput sa fuga de cur si n-am mai stiut absolut nimic, m-am trezit in sant. Nu am simtit ca as fi lovit pe cineva" - Adrian Iordache, Fundas Dinamo

"SPERIETORI" PE SOSELE

Adrian Iordache este ultimul din tabara dinamovista care comite un accident de circulatie. Pe 7 septembrie, presedintele Badea l-a "sifonat" pe Tandarica in cartierul Aviatiei din Bucuresti, acesta fiind un eveniment lipsit de importanta pe langa cele precedente, ale subordonatilor sai de la Dinamo. Toate par a fi insa date uitarii. Catalin Danilescu, fiul directorului sportiv Constantin Danilescu, a lovit mortal, in august 2001, un batran pe o trecere de pietoni din Drumul Taberei. Vicepresedintele Gheorghe Netoiu, organizatorul de competitii Jean Grama, jucatorii Ionel Danciulescu, sau Dorin Semeghin au fost si ei protagonistii unor accidente, fiind de notorietate "zborul" lui "Danciu-gol" in Dambovita sau cursa lui Netoiu prin Bucuresti, dupa ce a lovit de doua ori cu masina un taximetrist. Ca sa nu mai vorbim despre mijlocasul Semeghin, cel care anul acesta, in luna mai, a vrut sa demoleze hotelul Erbasu cu autoturismul proprietate personala. Nu i-a iesit insa, desi a avut o alcoolemie de 1,65g/l!

SOARTA. Langa autoturismul sifonat (medalion), Iordache priveste deznadajduit cum i se poate incheia o cariera fotbalistica din cauza unui moment de neatentie

VICTIMA. Politistii privesc nedumeriti la cadavrul barbatului scos din santul in care a derapat fotbalistul

POT FI EXCLUSI DIN LOT!

Referitor la accidentul in care au fost implicati cei trei elevi ai sai, antrenorul "cainilor", Ioan Andone, a declarat: "Au parasit Bucurestiul fara sa ne anunte. Avem un regulament pe care nu l-au respectat. Vor fi sanctionati, ca altfel nu se mai poate! Un profesionist nu facea asa ceva. La ora 5-6 dimineata sa vii spre Bucuresti!". Mai mult, se poate ajunge chiar si la excluderea din lot, tehnicianul dinamovist neexcluzand aceasta varianta: "Se va lua in discutie si acest aspect".

NICULESCU NU MAI E DORIT IN PRIMUL 11

Unul dintre artizanii victoriei cu FCM Bacau, Alexandru Baltoi, continua sa creada ca Dinamo poate cuceri titlul: "Nu m-am intors de la Farul sa fim la jumatatea clasamentului. Eu tot mai sper, chiar daca aproape toata lumea spune ca am iesit din cursa". Baltoi l-a inlocuit pe Niculescu in partida castigata la Bacau, suporterii exprimandu-si sustinerea fata de fostul constantean. Astfel, pe "dinamo-on-line", in cadrul unui sondaj de opinie, 76,9 % dintre fani au votat ca Niculescu sa nu mai fie introdus ca titular.

In rest, pe site-ul oficial al clubului, un alt fost "marinar", Ionut Balan, isi exprima crezul ca Partizan Belgrad poate fi eliminata.

TURNEUL "CATALIN HALDAN"

Duminica, la Branesti, se va disputa a patra editie a memorialului "Catalin Haldan", competitie organizata in memoria celui care a fost "unicul capitan" al echipei Dinamo si care a decedat la 5 octombrie 2000, in timpul unui meci amical disputat la Oltenita. Vor participa echipele de seniori Faur Bucuresti, CS Otopeni, Navol Oltenita si echipa locala Victoria Branesti. Vor fi prezenti reprezentanti din partea clubului Dinamo precum si suporteri.
×
Subiecte în articol: sport iordache