x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iordănescu spune că jucătorii săi sunt „generația de suflet" a României după victoria cu Ucraina

Iordănescu spune că jucătorii săi sunt „generația de suflet" a României după victoria cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   21:11
Iordănescu spune că jucătorii săi sunt „generația de suflet" a României după victoria cu Ucraina
Sursa foto: Facebook

Selecționerul României, Edward Iordănescu, radia de mândrie în timpul conferinței de presă, după meciul câștigat luni de România împotriva Ucrainei, la Euro 2023. Acesta a recunoscut meritele jucătorilor săi în victoria clară cu 3-0, considerând că aceștia fac parte din „generația de suflet”.

Două goluri de la distanță reușite de Nicolae Stanciu și Răzvan Marin și un gol din apropiere al lui Denis Dragoș au oferit României a doua victorie în 17 încercări la Campionatul European, în ceea ce a fost de departe cea mai convingătoare prestație a sa.


Întrebat dacă aceasta a fost victoria vieții sale, selecționerul Edward Iordănescu, care a împlinit 46 de ani cu o zi în urmă, a refuzat să își compare echipa cu generațiile anterioare, spunând că actuala generație de jucători ocupă un spațiu aparte.

"Aceasta este generația de suflet, echipa care a depus cel mai mult suflet în tot ceea ce a făcut... o inimă atât de mare și un suflet atât de mare sunt sigur că nu au mai fost. Aceasta a fost victoria generației de suflet", a adăugat selecționerul.

România, considerată outsider în meci, cu o singură victorie în cele 16 meciuri anterioare de la Euro, a făcut un meci tactic foarte bun, cedând posesia și profitând de ocaziile ivite, punând cu adevărat suflet în felul în care s-au implicat.

"Acești băieți au dat multe borne peste cap - au alergat continuu, până au căzut din picioare și a trebuit să-i schimbăm. A făcut un efort fantastic, pe lângă talentul pe care îl au și calitatea lor, s-au unit din nou, au ieșit în față și au dat tot ce au mai bun, e meritul lor total, iar eu le sunt recunoscător", a mai spus Iordănescu.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iordănescu generatia suflet