x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Israelul avertizează Franța cu privire la amenințările iraniene la Jocurile Olimpice

Israelul avertizează Franța cu privire la amenințările iraniene la Jocurile Olimpice

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   23:45
Israelul avertizează Franța cu privire la amenințările iraniene la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Hepta

Israelul avertizează Franța cu privire la un complot al „teroriștilor iranieni” de a ataca israelienii la Jocurile Olimpice.

Ministrul de externe Israel Katz trimite o scrisoare omologului său francez, Stéphane Séjourné, în care îl avertizează cu privire la un complot susținut de Iran pentru a ataca delegația israeliană la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, relatează Times of Israel.

„Există persoane care încearcă să submineze natura festivă a acestui eveniment plin de bucurie”, scrie Katz.

„În prezent, avem evaluări cu privire la amenințarea potențială reprezentată de proxeneții terorismului iranian și de alte organizații teroriste care urmăresc să atace membrii delegației israeliene și turiștii israelieni în timpul Jocurilor Olimpice”.

Katz își exprimă „recunoștința” față de oficialii francezi pentru „măsurile de securitate fără precedent” de protecție a israelienilor la Jocuri, precum și pentru respingerea de către guvernul francez a apelurilor de interzicere a Israelului de la Jocurile Olimpice.

Cei 88 de sportivi israelieni prezenți la Jocurile de la Paris beneficiază de protecție permanentă din partea serviciilor de securitate franceze și sunt, de asemenea, păziți de oficiali Shin Bet, în contextul unei serii de amenințări la adresa delegației și a procedurilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel jocuri olimpice franta