x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jannik Sinner devine oficial numărul 1 al ierarhiei ATP

Jannik Sinner devine oficial numărul 1 al ierarhiei ATP

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   11:30
Jannik Sinner devine oficial numărul 1 al ierarhiei ATP

Noul clasament ATP stabilește că Jannik Sinner este oficial numărul 1 mondial, cu 9.525 de puncte. Este primul italian în fruntea clasamentului, al 29-lea jucător de tenis din istorie care cucerește prima poziție de când a fost introdus sistemul computerizat, în 1973.

Concluzia de la Roland Garros, cu victoria lui Carlos Alcaraz în setul al cincilea în fața lui Alexander Zverev, a conturat definitiv top 10: spaniolul l-a depășit la rândul său pe Novak Djokovic, urcând pe locul 2.

Finala i-a adus însă germanului confirmarea pe locul 4, în fața lui Daniil Medvedev, potrivit Il Fatto Quotidiano.

Noul clasament ATP pare să delimiteze definitiv și începutul noii ere a tenisului, marcată de dualismul dintre Sinner și Alcaraz. Italianul are acum un avans de aproape o mie de puncte, iar în lunile următoare situația s-ar putea îmbunătăți. De acum și până la jumătatea lunii iulie, Alcaraz trebuie să își apere victoria de la Queen's (500 de puncte) și cea de la Wimbledon (2.000 de puncte).

Pe de altă parte, Sinner trebuie să-și apere sferturile de finală de la Halle (90 de puncte) și semifinalele pe iarbă de la Londra (720 de puncte).

Așadar, chiar și fără să joace, italianul este sigur că va rămâne numărul 1 cel puțin până la jumătatea lunii iulie.

Djokovic nu va juca până la Jocurile Olimpice, după operația la genunchi: el va pierde mai multe puncte și poate mai multe poziții în clasament.

Pentru Sinner, adevăratele dificultăți vor începe din august, când va trebui să înceapă să apere titlurile câștigate în urmă cu un an în Canada (Masters 1000), la Beijing, Viena și apoi marele rezultat de la ATP Finals.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jannik Sinner atp