x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Juventus cere clemenţă pentru Moggi

Juventus cere clemenţă pentru Moggi

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Noi 2008   •   00:00
Juventus cere clemenţă pentru Moggi

Preşedintele clubului Juventus Torino, Giovanni Cobolli Gigli, a cerut, miercuri, respectarea prezumţiei de nevinovăţie în privinţa lui Luciano Moggi, fost director general al grupării torineze, bănuit de corupţie şi care riscă şase ani de închisoare, informează agenţia Ansa, citată Agerpres.



Parchetul din Roma a solicitat, marţi, şase ani de închisoare pentru Luciano Moggi şi cinci pentru fiul acestuia Alessandro. Davide Lippi, fiul selecţionerului Marcelo Lippi, şi Alessandro Moggi lucrează pentru o agenţie de impresariat, GEA, şi sunt bănuiţi că au exercitat presiuni asupra sportivilor pentru ca aceştia să meargă la Juventus Torino. "Sunt convins că în Italia pentru toată lumea prevalează prezumţia de nevinovăţie. În aşteptarea sentinţei definitive trebuie să luăm în considerare că toate persoanele implicate în ceea ce numim «Moggiopoli» sunt nevinovate", a spus Cobolli Gigli.

În această afacere, Davide Lippi riscă 16 luni de închisoare. Potrivit procurorilor, Luciano Moggi ar fi încercat să influenţeze arbitri în beneficiul grupării Juventus şi de aceea este inculpat pentru "concurenţa neloială prin violenţă şi ameninţări". Judecătorii îşi vor anunţa decizia în ianuarie 2009.

×
Subiecte în articol: sport