x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Juventus umbla iar dupa Mutu

Juventus umbla iar dupa Mutu

03 Aug 2004   •   00:00

Viitorul lui Adrian Mutu este inca incert, desi startul sezonului se apropie cu pasi repezi.

Revenirea sa in Serie A, varianta vehiculata insistent in intersezon, nu este intru totul compromisa. Potrivit presei italiene, doua cluburi din Serie A, Juventus si Fiorentina, sunt interesate de serviciile internationalului roman. Asta in ciuda faptului ca directorul general al bianconerilor, Luciano Moggi, a declarat inchisa campania de transferari a clubului torinez sau ca reprezentantii gruparii florentine au dezmintit oficial ca ar intentiona sa-l achizitioneze pe roman.

IMPRUMUT. De multa vreme, presa peninsulara scrie ca "Briliantul" este dorit de antrenorul Fabio Capello. In ultimul timp insa "afacerea Juve" parea sa fi cazut, insusi Moggi afirmand ca "pentru Juve transferul lui Emerson a fost ultimul din aceasta vara". Dar dupa esecul torinezilor in ultimul meci amical, 0-2 cu Fenerbahce, nevoia de a aduce un atacant de clasa s-a facut din nou simtita. Fara Di Vaio, cedat la Valencia, si cu Trezeguet si Del Piero departe de o forma cat de cat acceptabila, bianconerii practic nu au contat in atac. Mai mult, Del Piero nu a izbutit sa inscrie nici macar din penalty. Asa ca responsabilii lui Juve s-au gandit din nou la Mutu. Potrivit agentiei Datasport, italienii sunt gata sa-i plateasca romanului un salariu de 4,5 milioane de euro pe sezon, insa nu vor sa-l cumpere de la Chelsea, ci doar sa-l imprumute gratis.

GRABA. Pentru ca nu mai e mult pana cand Juventus va trebui sa trimita la UEFA listele cu jucatori pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Luciano Moggi nu va avea prea mult timp la dispozitie sa-l convinga pe Abramovici sa renunte la roman fara sa primeasca vreun ban. Mai ales ca miliardarul rus l-a pierdut astfel si pe argentinianul Crespo, plecat la Milan tot sub forma de imprumut gratuit. (Delia Gomoescu)

O REPRIZA

Dupa ce a venit pe banca tehnica a lui Chelsea, portughezul Jose Mourinho a avut o discutie cu Adrian Mutu, asigurandu-l pe roman ca intra in planurile sale pentru sezonul viitor. Cu toate acestea, "Briliantul" reprezinta abia a patra optiune a tehnicianului portughez dupa nou-venitii Didier Drogba si Mateja Kezman, dar si dupa Eidur Gudjohnsen. Lucru care s-a vazut cu ochiul liber si la turneul din Statele Unite, unde Mutu a jucat doar in meciul cu Celtic, castigat de "albastri" cu 4-2. Apoi, in partida cu AS Roma (3-0), romanul nu si-a gasit loc nici pe banca de rezerve. De asemenea, site-ul oficial al gruparii britanice a anuntat ieri ca Mutu nu va face parte nici din lotul pentru amicalul cu AC Milan (disputat azi-noapte), din cauza unei usoare accidentari. Si presa engleza, dar si cea italiana scriu ca, date fiind conditiile, jucatorul ar fi mai mult decat fericit sa se intoarca in Serie A.

VARIANTA

Dupa ce presa italiana a anuntat ca si nou-promovata Fiorentina este interesata de Adi Mutu, conducerea gruparii violete s-a grabit sa dezminta. "Nu suntem interesati de Mutu pentru ca atacul nu este prioritatea noastra. Avem nevoie de jucatori la mijloc si in compartimentul defensiv", a spus Fabrizio Lucchesi, directorul general al florentinilor. Totusi, nu ar fi prima data cand responsabilii unui club, una spun si alta fac. La fel de adevarat este ca Fiorentina tocmai a transferat un atacant de clasa, pe Javier Portillo de la Real Madrid. Fostul madrilen ar urma sa faca pereche in ofensiva cu un nume mai putin sonor, Christian Rigano, cel care in sezonul trecut a fost unul dintre golgeterii din Serie B.
×
Subiecte în articol: sport mutu