x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La anul, cu doua echipe in Liga

La anul, cu doua echipe in Liga

de Mihai Igirosanu    |    25 Feb 2006   •   00:00
La anul, cu doua echipe in Liga

Calificate in optimile Cupei UEFA, Steaua si Rapid au reusit sa obtina pentru Romania dreptul de a alinia doua echipe in sezonul urmator al preliminariilor Ligii Campionilor.

Pe langa repararea imaginii sifonate a fotbalului romanesc, beneficiile parcursului foarte bun al celor doua echipe romanesti se vor resimti in editia urmatoare a cupelor continentale.

SALT. In clasamentul coeficientilor de tara din ultimii cinci ani, Romania se afla momentan pe locul 12 si, la finalul acestui sezon, nu va putea cadea mai jos de locul 14, penultimul care permite inscrierea a doua echipe in cea mai importanta competitie europeana a cluburilor. De asemenea, in Cupa UEFA, Romania va fi reprezentata de castigatoarea Cupei si de formatia care se va clasa pe locul trei in Divizia A, ambele formatii urmand a intra in competitie la startul turului doi preliminar. In schimb, dupa infrangerea suferita de Steaua, tara noastra a pierdut prima pozitie in ierarhia coeficientilor din ultimul an, fiind depasita de Italia.

INVERSUNARE. Steaua si Heerenveen s-au anulat una pe cealalta, olandezii profitAnd

PIERDERE. Calificarile de joi seara s-au lasat si cu evenimente mai putin placute. Daca stelistii s-au aratat mahniti deoarece n-au reusit sa-i satisfaca pe cei 55.000 de suporteri, fiind chiar fluierati, rapidistii il pierd pe cel mai apreciat jucator al lor, Marius Maldarasanu, in perspectiva confruntarii cu Hamburg, din "optimi". Mijlocasul a suferit o entorsa la genunchiul drept si are sanse mici sa fie refacut. "S-ar putea sa ratez ambele meciuri cu Hamburg. Am avut ghionion, mai erau doar cateva minute", a declarat Maldarasanu.

MULTUMIT
"Oli si-a indeplinit obiectivul, calificarea in optimi, asta in timp ce altii stau acasa si se uita la televizor, cum ar fi Sahtior. Tin sa multumesc «ultrasilor» pentru reactia din momentul in care grupuri izolate strigau impotriva noastra. Au fost la inaltime"
Mihai Stoica
manager general Steaua
DORINTA
"Imi scot palaria in fata echipei si a antrenorilor. Sunt mandru ca am invins. Suntem inteligenti si puternici. Mi-as dori sa ajungem in semifinalele Cupei UEFA, pentru a intra si noi in randul echipelor puternice, care au ceva de spus in Europa"
George Copos
patron Rapid

HAMBURG
Momentan, adversara Rapidului, SV Hamburg ocupa locul 2 in Bundesliga, dar la mare distanta de liderul Bayern München. Totusi, echipa pregatita de fostul international german Thomas Doll este in mare forma si are in lot nu mai putin de noua jucatori care vor evolua pentru diferite selectionate la CM 2006. Hamburg are in palmares o Cupa a Campionilor si o Cupa a Cupelor. In aceasta editie a ajuns pe tabloul Cupei UEFA, venind din Cupa Intertoto, dupa o finala cu Valencia. Numele grele din lotul nemtilor sunt belgianul Van Buyten - posesorul uneia dintre cele mai temute lovituri de cap din Europa, olandezii De Jong, Boulahrouz si Van der Vaart, elvetianul Wicky, iranianul Mahdavikia, bosniacul Barbarez sau japonezul Takahara. In 1984, Hamburg a fost eliminata de Dinamo din "sferturile" Cupei Campionilor Europeni, pierzand cu 0-3 la Bucuresti si invingand acasa cu doar 3-2.
BETIS
Desi ocupa locul 19 in Primera Division, adversara Stelei are un lot cu multi jucatori valorosi si experimentati. Trupa lui Loreno Serra-Ferrer vine din Liga Campionilor, acolo unde s-a clasat pe locul 3 intr-o grupa tare, reusind sa invinga pe Anderlecht, la Bruxelles, sa remizeze la Liverpool si sa castige acasa impotriva lui Chelsea. Printre fotbalistii importanti ai lui Betis se numara internationalul Joaquin - mijlocas dreapta, pe care se bat Chelsea si Real Madrid, brazilianul Marcos Asuncao - unul dintre cei mai buni executanti de lovituri libere din lume, sau atacantul Dani. Marea vedeta a spaniolilor, atacantul brazilian Oliveira, este indisponibil dupa o accidentare grava suferita anul trecut, iar pentru meciul tur portarul Contreras este suspendat. In 1984, Betis a fost eliminata de Universitatea Craiova, in primul tur al Cupei UEFA, dupa 1-0, 0-1 si 3-5 la penalty-uri.

Olandezii au ratat minunea


CONSOLARE. Olandezul Bruggink (nr. 17) isi savureaza golul"
Presa olandeza priveste cu realism victoria de palmares obtinuta de Heerenveen. "Miracolul s-a redus la o victorie", a titrat Voetbal International, care noteaza: "Golul meritat a venit prea tarziu pentru a mai putea spera la un miracol. Bruggink asigura o iesire onorabila din scena". Tot despre o minune scriu si cei de la De Telegraaf, cotidian al carui titlu in editia de ieri a fost "Minunea nu se arata la Bucuresti". Ziarul Algemeen Dagblad a scris ca "Heerenveen iese din Cupa UEFA cu capul sus si multumita, administrand campioanei Romaniei prima infrangere din aceasta competitie. Atmosfera a fost senzationala, iar Heerenveen a jucat pentru prima oara in fata unui asemenea public".

"NULITATILE DE LA HERTHA"
Eliminarea celor de la Hertha Berlin a fost taxata dur de presa germana, care face praf trupa pregatita de Falko Gotz. "Nulitatile de la Hertha parasesc Europa", titreaza Bild, care noteaza ca berlinezii "au scris o fila neagra in istoria fotbalului german, fiind prima echipa din Bundesliga eliminata de o formatie romaneasca in competitiile intercluburi". Nemtii uita ca, in 1984, Dinamo s-a calificat in semifinalele Cupei Campionilor in dauna celor de la Hamburg, iar un an mai devreme, Universitatea Craiova a eliminat pe Kaiserslautern in sferturile de finala ale Cupei UEFA. "Insucces istoric", titreaza cotidianul Der Tagespiegel, care adauga: "Inainte sa fie o rusine pentru Bundesliga, Hertha este o rusine pentru ea insasi".

CUPA UEFA - "16-IMI"
  • PALERMO - Slavia Praga 1-0 (in tur 1-2)
    Godeas ’51
  • RAPID - Hertha Berlin 2-0 (1-0)
    Niculae ‘54, Buga ‘74
  • LEVSKI SOFIA - Artmedia 2-0 (1-0)
    Angelov ‘14, ‘27
  • STEAUA - Heerenveen 0-1 (3-1)
    Bruggink ‘85
  • ZENIT ST-PETERSBURG - Rosenborg 2-1 (2-0)
    Kerzhakov ‘55, Denisov ‘87 / Riseth ‘45
  • HAMBURG - FC Thun 2-0 (0-1)
    Van Buyten ‘2, ‘33
  • STRASBOURG - Litex Loveci 0-0 (2-0)
  • MIDDLESBROUGH - Stuttgart 0-1 (2-1)
    Tiffert ‘13
  • MARSEILLE - Bolton 2-1 (0-0)
    Ribery ‘45, O’Brien ‘67-autogol / Giannakopoulos ‘25
  • AS Monaco - FC BASEL 1-1 (0-1)
    Vieri ‘21-penalty / Majstorovici ‘54
  • Lens - UDINESE 1-0 (0-3)
    Frau ‘55
  • AS ROMA - FC Bruges 2-1 (2-1)
    Mancini ‘55, Bovo ‘71 / Verheyen ‘59
  • Alkmaar - BETIS SEVILLA 2-1 dp (0-2)
    Arveladze ‘26, Jaliens ‘35 / Melli ‘94
  • FC SEVILLA - Lokomotiv Moscova 2-0 (1-0)
    Maresca ‘37, Puerta ‘89
  • Espanyol - SCHALKE 04 0-3 (1-2)
    Kuranyi ‘54, Sand ‘70, Lincoln ‘73
  • Sahtior Donetk - LILLE 0-0 (2-3)
  • CUPA UEFA - OPTIMI
    Partidele tur se vor disputa la 9 martie, iar returul este programat la 16 martie.
  • Rapid bucureSti - Hamburg
  • FC Basel - Strasbourg
  • Middlesbrough - AS Roma
  • Steaua bucureSti - Betis Sevilla
  • Palermo - Schalke 04
  • Marseille - Zenit St. Petersburg
  • Udinese - Levski Sofia
  • Lille - FC Sevilla
  • ×
    Subiecte în articol: sport uefa cupa cupei hamburg