x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lazio - Doar anchetă formală

Lazio - Doar anchetă formală

de Daniel Stan    |    18 Aug 2007   •   00:00
Lazio - Doar anchetă formală

Gruparea italiană, ai cărei suporteri nu sunt la prima abatere in privinţa scandărilor rasiste, riscă suspendarea terenului pe mai multe etape sau disputarea meciurilor fără spectatori. Greu de crezut că UEFA va dicta 0-3 la masa verde.

Gruparea italiană, ai cărei suporteri nu sunt la prima abatere in privinţa scandărilor rasiste, riscă suspendarea terenului pe mai multe etape sau disputarea meciurilor fără spectatori. Greu de crezut că UEFA va dicta 0-3 la masa verde.

Conform oficialului UEFA, William Gaillard, care este consilierul preşedintelui Michel Platini, nu s-a deschis o anchetă propriu-zisă, ci doar o procedură de informare. "Vom incerca să inţelegem ce s-a intămplat din informaţiile din presă şi din imaginile video", a declarat Gaillard.

Antecedente. Inainte de meciul Lazio - Dinamo, cinci suporteri romăni au fost agresaţi de fanii lui Lazio, doi dintre ei fiind chiar injunghiaţi. De asemenea, in timpul jocului, din tribuna lazială s-au auzit scandări rasiste la adresa dinamovistului George Blay. Conform unor imagini care circulă pe internet, fanii lui Lazio au transmis şi un mesaj xenofob către jucătorii romăni: "Plecaţi acasă, ţiganilor!". Oficialul UEFA a mai adăugat: "Trebuie să ştim dacă aceste violenţe au caracter rasist sau nu. Avem o săptămănă la dispoziţie pentru a aduna dovezi inainte de a decide dacă vom demera sau nu o anchetă". Presa din Italia susţine că se teme de reacţia UEFA, intrucăt suporterii lui Lazio sunt recidivişti. "In noiembrie 2004, ultraşii biancoceleştilor au provocat suspendarea pe o etapă a propriei arene, pentru scandări şi sloganuri rasiste in timpul confruntării cu Partizan Belgrad, din

Cupa UEFA", citează Gazzetta dello Sport, care aminteşte şi de incidentele recente, de la meciul de prezentare cu Panathinaikos Atena: "UEFA ar putea lua in calcul şi ceea ce s-a petrecut atunci, chiar dacă partida nu s-a disputat pe Olimpico, ci pe Stadionul Flaminio". Fanii laziali au scandat lozinci rasiste la adresa senegalezului N’Diaye, după ce acesta reuşise deschiderea scorului. Nimic insă despre pierderea meciului cu Dinamo la masa verde (0-3) sau despre excluderea lui SS Lazio din competiţiile organizate de UEFA!

Reacţie Dinamo

Referitor la posibila sancţiune a echipei Lazio, preşedintele lui FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat: "Nu cunosc regulamentul UEFA, dar pot spune că fanii italieni au depăşit limita, au fost peste cota de agresivitate fizică şi verbală cu care ne-au obişnuit". Oficialul dinamovist a mai adăugat in legătură cu partida retur, de la Bucureşti:

"Sper ca suporterii lui Dinamo să nu reacţioneze la provocările celor italieni. Meciul de la Bucureşti va avea multe necunoscute şi fanii noştri trebuie să fie pregătiţi". In schimb, unul dintre acţionari, Vasile Turcu, cere excluderea lui Lazio din competiţie: "Sunt indignat de ceea ce au scandat fanii lui Lazio atăt la adresa lui Blay, căt şi a romănilor, in general. Trăim intr-o altă eră şi ar trebui să ne respectăm intre noi. Indiferent de culoarea pielii, toţi suntem egali in faţa lui Dumenezeu. Cei de la Lazio ar merita să fie excluşi din competiţie". Fundaşul Ropotan a zis: "Vrem să eliminăm pe Lazio pe teren, nu la masa verde".

×
Subiecte în articol: sport uefa lazio